Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

THE OPEN: Stenson nöjd med långa spelet – redo för Portrush

Henrik Stenson är på plats i Nordirland och redo för British Open.
För Expressen berättar mästaren från 2016 om en gryende form.
– Det är en speciell vecka, givetvis, och minnena jag har med mig från tidigare år gör ju den inte mindre speciell heller.

Henrik Stenson trivs med att träna i den nordirländska solen – både vind och vatten väntas senare under veckan.
Foto: Håkan Wedin

2019 har så långt inte gått till historien som Henrik Stensons bästa golfår. Men i förra veckans Scottish Open svarade han för stabilt spel och nu ser den svenske stjärnan framemot årets höjdpunkt; The Open Championship på nordirländska Royal Portrush.
– Det var absolut bättre förra veckan, framförallt det långa spelet som vi försökt att få ordning på och som inte varit på den nivån jag vill ha det. Så det var helt klart ett steg framåt förra veckan, säger Stenson till Expressens fotograf Håkan Wedin.
– Sedan är det alltid bra att vara med i toppen när man haft tre veckor helt ledigt, jag har i stort sett inte hållit i en klubba på tre veckor.

TIPPA BRITISH OPEN – VINN BILJETTER TILL SCANDINAVIAN INVITATION

Vilan och tiden hemma på svensk mark verkar alltså ha gjort nytta. Med start midsommarveckan tog Stenson 14 dagar ledigt innan han stod värd för juniortävlingen Stenson Sunesson Junior Challenge på Barsebäcks Golfklubb.
– Jag behövde få lite tid i väg från jobbet, säger Stenson som fram till US Open på Pebble Beach hade tävlat sju av åtta veckor.
– Midsommarveckan och veckan efter var fina och sedan var det lite jobb med juniortävlingen på Barsebäck, då var det lite sämre väder och juniorerna fick härdas en aning.

Minns tillbaka på bragden på Troon

När Stenson och de andra stjärnorna peggar upp på Royal Portrushs Dunluce-bana – döpt efter det intilliggande slottet – är det första gången sedan 1951 som Nordirland står som värd för British Open.
Stenson spelade banan förra helgen, innan han begav sig till Skottland.
– Den är annorlunda än vad jag trodde, med lite mer upphöjda greener och större avrinningsytor. Det är lite mindre ”rulla” än på många andra linksbanor och även om det blåser så kan du nog behöva slå bollen i luften.
– Annars påminner det om många av de andra, när man går mellan sanddynerna.

LÄS MER: GOLFBLOGGEN SPELAR BRITISH OPEN-BANAN ROYAL PORTRUSH

Och det där med att gå mellan sanddyner är ju något han verkar gilla. Stenson vann British Open 2016 på Royal Troon, som också är en så kallad linksbana och sträcker sig över en yta som länkar samman land och hav.
– Det är det bästa jag presterat, och jag har ju spelat många tävlingar, säger Stenson om tävlingen som kom att utvecklas till en klassisk match mot amerikanen Phil Mickelson.
– Att leverera sitt bästa när man behöver det som mest, det är inte alla som lyckas eller får uppleva det.

BILJETTERNA ÄR SLÄPPTA – HÄNG MED GOLFBLOGGEN TILL PORTUGAL

 

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger