Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

LAG-EM: Slaget om Skåne väntar på Ljunghusen

Den 26 februari 1658 träffades svenska och danska diplomater i Roskilde för att skriva under freden efter det krig som Danmark hade börjat och Sverige vunnit.
Skåne blev svenskt.

Under fredagens semifinal av lag-EM på Ljunghusens Golfklubb hoppas det Sverige på en favorit i repris.

Svenska trupper med Vincent Norrman och David Nyfjäll i spetsen kraftsamlar på Ljunghusens Golfklubb.Foto: Ulf Nilsson

TIPPA BRITISH OPEN – VINN BILJETTER TILL SCANDINAVIAN INVITATION

Efter vad som länge var en riktig rysare besegrade nämligen Sverige i kvartsfinalen Tyskland och tog sig till den semifinal där Danmark nu väntar.
En ny dansk invasion? Nja, det ska nog mer till än dansk seger för att Skåne ska byta färg igen…

Två rysare mot Tyskland

Efter två dagars slagspel placerade sig Sverige fyra och fick möta femman Tyskland i kvartsfinalen. En tuff batalj stod för dörren på Falsterbonäset.

Båda förmidagens foursome-matcher gick till särspel, och i båda matcherna segrade Sverige. Ludvig Åberg och hemmaspelaren Albin Bergström behövde inte ens håla ut. Det tyska utslaget hamnade i den låga, täta ljungen som omger de flesta av hålen. Trots ett stort uppbåd åskådare som hjälpte till att leta, hittades aldrig tyskarnas boll.
– Det var en tät match, de hade övertag och satte en lång putt på sjuttonde, men vi kontrade med en birdie på artonde och tog det till särspel, sade Albin Bergström och Ludvig Åberg fyllde i:
– Tyskarna är vinnarskallar, men det är vi också. Vi är inte rädda för att spela bra golf!

BILJETTERNA ÄR SLÄPPTA – HÄNG MED GOLFBLOGGEN TILL PORTUGAL

Stark insats från hemmaspelaren

Under eftermiddagens singlar gällde det för svenskarna att komma först till fyra segrar. Pontus Nyholm vände och vann sin match. När Albin Bergström sedan gjorde processen kort med Matthias Schmid, 6/4, var saken klar – och nu väntar ett skandinaviskt derby i semifinalen.

Danmark å sin sida slog ut toppnationen Irland som var trea efter det inledande slagspelet.
– Det är alltid jämnt mellan oss och Danmark. Jag kan faktiskt inte komma på något som skiljer oss åt. Det är en fifty-fifty-match, precis som mot Tyskland. Det som talar för danskarna är att de kommer in med massor av energi efter segern över Irland. Det som talar för oss är att vi har vilat spelare och att alla är pigga och fräscha, säger svenske landslagscoachen Jonnie Eriksson.


LÄS MER: Florida Road Trip – Golfbloggen spelar Bay Hill


Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger