Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Fin start för Sverige i lag-EM på Ljunghusen

Sverige fick en fin start och spelarna gav därmed landslagscoachen Jonnie Eriksson en fin födelsedagspresent på 46-årsdagen.
Jonnie Erikssons mannar ligger nämligen delad trea efter den första dagens spel på Ljunghusen.

Det svenska laget på plats i Ljunghusen.

TIPPA BRITISH OPEN – VINN BILJETTER TILL SCANDINAVIAN INVITATION

Erikssons lag är delad trea med Skottland och skuggar England och Irland som delar ledningen efter den första dagen av lag-EM på Ljunghusens Golfklubb.

Någon sovmorgon med tårta och kaffe på sängen blev det inte för landslagscoachen från Uppsala som vikt sitt vuxna liv åt att fostra kommande generations svenska stjärnor på världens tourer. 07.30 stod dagens förste svensk på tee, Pontus Nyholm, Gävle, och därmed också Jonnie Eriksson. En halvtimme senare peggade en EM-debutant, Vincent Norrman, Haninge, upp på första tee – säkert med ett extra bultande hjärta i den hårda vinden.

BILJETTERNA ÄR SLÄPPTA – HÄNG MED GOLFBLOGGEN TILL PORTUGAL

Lyckad debut för Nyholm

Nyholm kom in på par, 72 slag, Norrman på fyra under, 68 – efter fem birdies och en bogey.
– Det var en fin debut i EM-sammanhang. Det är andra gången jag spelar linksgolf, första var på British Amateur Championship på Portmanock för en dryg vecka sedan, berättar 21-åringen från södra Stockholm som pluggar sista året på college i USA, Georgia Southwestern, och är klubbkamrat med storheter som Alex Norén och Kristoffer ”Kotte” Broberg.
– Kotte står jag riktigt nära och Alex ganska nära också, faktiskt. De har lärt mig allt: Hur jag tar mig till banan, hur jag svingar, närspel…allt.

Svenska resultat dag 1.
Vincent Norrman, -4
David Nyfjäll, -4
Albin Bergström, -1
Pontus Nyholm, par
Christoffer Påhlsson, +2
Ludvig Åberg, +2.

Efter tisdagens spel var födelsedagsbarnet – eller, ja 46-åringen – nöjd.
– Killarna har hållit sig till spelplanen och inte släppt iväg några slag i onödan – sättet de har gjort det på är jättebra. Hur jag ska fira födelsedagen i kväll? Hänga några timmar med killarna, gå igenom dagen och förbereda oss för morgondagen…

Lag-EM avgörs under fem dagar. De två första dagarna är det slagspel där fem bästa av de sex resultaten räknas. Efter dag två delas de 16 lagen in i två grupper – de åtta första i gruppen som gör upp om medaljerna och de åtta sista i gruppen som slåss för att undvika nedflyttning (tre sista lagen). De tre avslutande dagarna avgörs med foursome på förmiddagen (tvåmannalag, spelarna slår vartannat slag) och singlar på eftermiddagen.

 

LÄS MER: GOLFBLOGGEN SPELAR BRITISH OPEN-BANAN ROYAL PORTRUSH

 

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger