Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

US Open: Stenson knockade åskådare – och tar sikte på toppen

Henrik Stenson knockade en åskådare på det 16:e hålet av den tredje rundan under US Open.
När svensken kom fram för att se hur det gick låg åskådaren på marken – och bad Stenson lägga sig bredvid.
– Jag fick lägga mig ned på marken med honom och hans flickvän, säger Stenson.

Henrik Stenson träffade en åskådare rakt i pannan.
Foto: AP

LÄS MER: Phil Mickelson och US Open-demonerna

Med en runda kvar av US Open ligger Henrik Stenson delad nia på fyra slag under par. Lördagens runda gick på 70 slag – men det var något annat en scoren som drog till sig uppmärksamhet.
På det 16:e hålet missade Stenson sitt andraslag till höger om green och bollen träffade en åskådare rakt i pannan.
– Jag slog en tre kvarts järnåtta som jag nästan träffade på skaftet. Men den flög trots allt ganska bra, vilket var synd för annars hade den träffat träden. Nu träffade den killen i huvudet istället och det ser ut som att det växer ut en golfboll ur pannan på honom, förklarar Stenson.
– Men det var tur i oturen. Han hade kunnat bli träffad på värre ställen, som ögonen eller tänderna.

Stenson skrek fore – men fick bjuda på selfie

Stenson skrek ”Fore!” men mannen reagerade inte. Det såg först otäckt ut, men mannen som träffades av slaget från ungefär 155 meter, var i skick nog att skämta med den svenske stjärnan.
– Han bad mig om en tjänst. Han frågade om han kunde få ta en bild tillsammans med mig. Så jag fick lägga mig ned bredvid honom och hans flickvän och så tog vi en selfie. Han hade nog druckit en eller två öl innan vilket kanske lindrade smärtan en aning. Men jag har i alla fall bett om hans kontaktuppgifter så vi kan höra av oss och kanske skicka mer än en boll, snarare några dussin, för att ställa saker och ting till rätta, säger Stenson och tillägger
– Det var skönt att det gick väl.

Det sista mannen sa Stenson gick vidare var ”go kick arse”.

Henrik Stenson nailed a guy in the crowd with his second shot on 16. Guy was on the ground, down for the count. Henrik laid down for a photo this bloke will never forget. Henrik Stenson – absolute character 👏 pic.twitter.com/1YIE6pJUW4 — Evin Priest (@EvinPriest) 16 juni 2019

LÄS MER: Här tappar Masters-vinnaren det – knäcker klubba över knät

Avslutade starkt

Och det får man säga att Stenson gjorde. Han räddade vackert sitt par från bunkern på 17 och på det 18:e avrundade han ronden med en fin birdie.
Spelet i stort stämde klart bättre än dagen innan.
– Jag och min tränare Pete Cowen har jobbat på bra med de långa slagen och jag kände att vi hittade lite bättre känsla i dag.

Inför den sista rundan är Henrik Stenson sju slag efter Gary Woodland som leder på -11. Justin Rose är ett slag efter.
– Det handlar lite om hur många spelare det är man ska ta sig förbi, säger Stenson och lyfter fram sin egen seger i The Players Championship på TPC Sawgrass 2009.
– Då ledde Alex Cejka med fem slag och när en spelare kommer tillbaka på det sättet så kan det bli som det blev den gången att ett getingbo slåss om det. Men att både Justin och Gary ska tappa så mycket, det ser jag inte som så troligt.

NU ÄR BILJETTERNA SLÄPPTA – HÄNG MED GOLFBLOGGEN TILL PORTUGAL

Dömmer ut Tigers chanser

Tiger Woods är när en runda återstår på par. Trots det menade han efter sin tredjerunda att han fortfarande hade chansen. Han var när intervjun gjordes nio slag bakom ledaren – en siffra som sedan skulle bli hela elva slag.
– Jag kan bara säga ”Tiger, du har inte chansen”. Det känns inte som att någon på par har chansen att vinna det här. Jag skulle säga att det är precis gränsfall på fyra-fem under. Med en kanonrunda kan man blanda sig i det, säger Stenson som faktiskt spelade en träningsrunda i onsdags tillsammans med ledande Woodland.
– Ja, uppenbarligen så smittar man ju av sig, skojar svensken. Det är inte så att han spelade dåligt och jag tänkte ”wow, var kommer detta ifrån”. Han såg bra ut, men det var inget som gjorde att jag trodde att han skulle vara i ledningen. Han såg okej ut, och uppenbarligen har han spelat bättre än okej den här veckan.

PODCAST: Martin Möter Marcus Kinhult – om att pekas ut som den näste Stenson, hantera motgång och att sparka sin caddie

 

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger