Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

US Open: Så garanteras Tiger Woods säkerhet

På torsdagen riktas idrottsvärldens blickar mot Kalifornien och mytomspunna Pebble Beach.
Inget får gå fel när Tiger Woods peggar upp för att skriva historia.
– Det kommer vara säkerhetskontroller som på en flygplats, säger David Strivers, vd för Pebble Beach.

Foto: TT

NU ÄR BILJETTERNA SLÄPPTA – HÄNG MED GOLFBLOGGEN TILL PORTUGAL

Han är en av tidernas största idrottsstjärnor och ute på ett uppdrag. När Tiger Woods peggar i dag upp på klassiska Pebble Beach gör han det för att närma sig Jack Nicklaus rekord på 18 majorsegrar. Woods har i dag 15.
Inget får gå fel. Och därför är säkerheten som så många gånger förr i Tigers fall högprioriterad.

Hade 90 säkerhetsvakter på Augusta

När Tiger Woods 2010 gjorde comeback efter skada och spelade US Masters hade han hela 90 säkerhetsvakter runtomkring sig. Där och då var åtta vakter han själv tagit med sig och 82 anlitade av Augusta National Golf Club med ändamålet att skydda superstjärnan.
– Ingen tillåts att komma nära honom. Om det skulle råka ske att någon tar en bild av en vacker kvinna som så mycket som rör Tiger skulle det vara en stor skandal. Så vi måste hålla oss nära och se till att fansen håller sig lugna, säger en vakt som inte vill dela med sig av sitt namn.

LÄS MER: Tippa vinnaren i US Open för din chans att vinna egendesignade golfbollar

Anställde personlig livvakt från SEAL

Den exakta siffran vakter under årets US Open är hemlig information.
Men en sak är säker – det råder ingen brist på bodyguards på Pebble Beach. Minst två personliga vakter är hela tiden synliga vid Woods sida.
– Det finns många fler ute band publiken, lovar vakten på Pebble Beach.
Woods har själv en dokumenterad fascination av vakter och soldater. Faktum är att hans tidigare tränare Hank Haney i boken The Big Miss har berättat om Woods en aning udda intresse.
Haney påstår att Woods kort efter sin fars bortgång 2006 hyrde in en före detta Navy SEAL som personlig livvakt. Haney menar också att den här vakten är en ”konstig typ” som påstod sig ta direktiv från Tigers avlidna pappa. Det var också i denna vändan som Woods själv funderade på att utbilda sig till SEAL-soldat.

PODCAST: Martin Möter Marcus Kinhult – om att pekas ut som den näste Stenson, hantera motgång och att sparka sin caddie

250 000 besökare till Pebble Beach

Allt som allt beräknas runt 250 000 personer besöka Pebble Beach för US Open denna vecka, och i en intervju med kaliforniska tidningen Mercery News berättar Pebble Beachs vd David Stivers om ett rigoröst säkerhetsarbete som med råge överskrider det vanliga för både golftävlingar och idrottsevenemang.
– Det är säkerhetskontroller som motsvarar de på en flygplats säger han.

För de flesta av besökarna äger den första säkerhetskontrollen rum redan innan de hoppar på transporten på det intilliggande universitetet California State University Monterey Bay. De får inte ta med sig läsplattor, datorer eller selfiepinnar. Mobiltelefoner är tillåtet så länge de är satta på ljudlöst.¨
– Alla kommer att kontrolleras, precis som alla bilar och bussar. Till och med matleveranserna kommer att sökas igenom av säkerhetsskäl, säger Strivers.
Lokala sheriffen, den statliga polisen och FBI finns på plats för att ”garantera både spelarnas och åskådarnas säkerhet”.
– Vi kommer ha vakter överallt och vara förberedda för alla scenarion. Vi hoppas bara att folk har tålamod, för det kommer att vara mycket trafik. I en perfekt värld syns vi inte.

 

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger