Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

De samarbetar för att göra ungas väg till golfen enklare

Golfen har under flera år haft problem med att locka och bevara unga utövare.
Nu berättar Mattias Bohlin på Happy Golfer och Josephine Adorelle på bildelningstjänsten Aimo om ett nytt initiativ som ska förenkla vägen till banan.
– En fantastisk deal både för golfarna och miljön säger Josephine.

Josephine Adorell och Mattias Bohlin    Foto: Aimo/Happy Golfer

NU ÄR BILJETTERNA SLÄPPTA – HÄNG MED GOLFBLOGGEN TILL PORTUGAL

Bildelningstjänsten Aimo och Happy Golfer har ingått ett samarbete för att golfare ska kunna ta sig till och från golfbanan på ett smart sätt genom delning av elbilar.
Happy Golfer är en onlineplatform där du både kan ha ditt golfmedlemskap och ta grönt kort. Samarbetet med Aimo gör att transport till och från banan nu adderas till paketet.
– Att vi nu kan erbjuda Sveriges billigaste medlemskap på 289kr per år, digital och sedan 79kr per månad för träningsportalen där också en prisvärd transport till och från golfbanan ingår känns fantastiskt för golfarna kommenterar Mattias Bohlin på Happy Golfer och fortsätter:
– Vi sänker trösklarna för framförallt unga att ta sig ut på banorna.

LÄS MER: Tippa vinnaren in herrarnas US Open för din chans att vinna egendesignade golfbollar

”Det har varit en stor tröskel”

Bohlin – som du kanske känner igen från CMores sändningar från PGA-touren – berättar att idén uppkommit efter att man upptäckt att nästan hälften av alla nybörjare slutat redan efter 2 år.
– Vi har som vision att aktivera golfarna till mer golf och en stor tröskel har varit just transporten till och från golfbanan, säger han.

Med happygolfer.se medlemskap på 79kr per månad kommer det initialt ingå en transport till och från golfbanan genom 300 credits (motsvarande 300 kr) på aimo varje månad under hela golfsäsongen. Alla som passar på att sätta bilen på laddning vid laddstationerna på Drottningholm och Arninge en extra bonus 

För närvarande finns bara Aimo I Stockholmsområdet. Mattias och Josephine låter dock meddela att ambitionen är att så småningom kunna erbjuda samma tjänst i andra svenska städer.

LYSSNA: Nytt avsnitt av podcasten Martin Möter – Prestwick, The Open och dagen då världens bäste dog av hjärtesorg

 

 

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger