Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Svenska Golftouren: Galen dramatik när Adell vann på Elisefarm

Det bjöds på högoktanig dramatik när  Gustav Adell avgjorde Elisefarm Open efter särspel.
Micke Lindberg från AIK Golfklubb gick mot en jordskredsseger – men efter dubbelbogey på det sista hålet så ändrades allt.
– Det var en gratischans, säger Adell.

Gustav Adell.Foto: SGT

LÄS MER: Häng med Golfbloggen och spela golf i Portugal

En vecka tidigare slutade Gustav Adell från Ombergs Golf Resort tvåa på Fjällbacka. På Elisefarm nådde han hela vägen. Men det var inget han räknat med.
De som följde tävlingen fick nämligen uppleva att en golftävling aldrig är avgjord innan alla slag är slagna.

Micke Lindberg, AIK Golfklubb, ledde inför den avslutade ronden med fyra slag och efter 32 slag första nio hålen av avslutningsronden gick han mot en storseger. Men vinden blåste upp och Lindbergs spel hackade.
En avslutande dubbelbogey på hål 18 innebar det särspel.
Fyra spelare slutade efter 54 hål på 207 slag, nio under par. Det innebar särspel mellan Micke Lindberg, Niclas Johansson, Gustav Adell och danske Niklas Nørgaard Møller.

LYSSNA: Nytt avsnitt av podcasten Martin Möter – Prestwick, The Open och dagen då världens bäste dog av hjärtesorg

”Det var en gratischans”

Adell gjorde direkt birdie. En putt från tre meter säkrade segern.
– Det var en gratischans att få spela särspelet. Jag var ganska nöjd med dagens spel, det var tufft och blåste mycket. Jag kollade faktisk på leaderboarden när jag spelade in på 18:e hålet och såg att Micke ledde så efter att jag var klar gick jag och åt lunch, säger Gustav Adell efter segern i Elisefarm Open
– I särspelet försökte jag spela så aggressivt det gick för att göra någon form av attack och lyckades bra, fick ut ett utslag och hade en liten pitch kvar. Jag har puttat bra hela dagen och såg linjen ganska bra och det var skönt när den gick i, säger Gustav Adell om särspelet.

För segern fick han 63 000 kronor.

Nästa tävling på Swedish Golf Tour för herrar är Barsebäck Resort Masters på Barsebäck Golf & Country Club redan kommande vecka, tävlingsdagar är 30 maj–1 juni.

 

 

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger