Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Made in Denmark: Svenska stjärnans mardröm – fick bryta efter drömstarten

Det började fint för Peter Hanson i Made in Denmark.
Efter tre par gjorde svensken sedan tre raka birdies och fanns med i toppen – sedan tog det stopp.
– Höftpartiet låser upp sig fullständigt och då kan jag inte svinga. Så hur mycket jag än vill fortsätta spela så går det inte, säger han enligt Svensk Golf.

Peter Hanson.Foto: AP

LÄS MER: Häng med Golfbloggen och spela golf i Portugal

Den tidigare Ryder Cup-spelaren och US Masters-trean Peter Hanson har under flera år plågats av skador. För ett par veckor sedan tvingades han trots en lovande start bryta British Masters på Hillside GC i Southport.
Och nu var det dags igen.
– Jag kunde inte fullfölja tävlingen i den extrema kylan som var. Jag har en väldigt liten marginal för ryggen till att börja med och när det är kallt så stelnar ryggen upp fullständigt. Då kommer jag inte igenom impact i svingen, förklarade Hanson då.

LYSSNA: Nytt avsnitt av podcasten Martin Möter – Prestwick, The Open och dagen då världens bäste dog av hjärtesorg

”Hur mycket jag än vill går det inte”

Trots det reste han till danska Himmerland Golf & Spa Resort med en förhoppning om att genomföra hela tävlingen. Och det började bra.
Hanson var två under par (tre birdies och en bogey) efter sju spelade hål men sedan tog det stopp på nytt.
– Tyvärr är det samma problem som i England. Spelet känns helt okej. Jag fick tyvärr vänta 10 minuter på 17:e tee och försökte stretcha och hålla igång. Men, höftpartiet låser upp sig fullständigt och då kan jag inte svinga. Så hur mycket jag än vill fortsätta spela så går det inte.
Svensk Golf: Vad väntar nu?
– De närmaste tre veckorna ska jag försöka få ordning på detta och sedan vara tillbaka till BMW International Open i München 20 juni.

Flera svenskar har startat starkt

Bortsett från Hansons skadeelände har flera svenskar börjat den danska tävlingen fint. Både Pelle Edberg och Joakim Lagergren gick den första rundan fyra slag under par och är med det i skrivande stund ett slag bakom ledarkvintetten Paul Warring, Eduardo Molinari, Alejandro Canizares, Tom Murray och Matthew Southgate.

 

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger