Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

PGA-mästerskapen: Woods hyllning till Koepka

Tiger Woods har vunnit 15.
Natten mot måndagen försvarade Brooks Koepka sin titel i PGA-mästerskapen och säkrade därmed karriärens fjärde majortriumf.
– Han har alla förutsättningar att vinna fler, hyllar Woods sin 14 år yngre kollega.

Woods och Koepka.Foto: John David Mercer-USA TODAY

LÄS MER: Häng med Golfbloggen och spela golf i Portugal

Inför helgens spel ledde Brooks Koepka PGA-mästerskapen med sju slag efter att gått de första två rundorna på 128 slag – det bästa resultatet någonsin i en major.
Han hade spelat med Tiger Woods. Tidernas kanske bäste golfare.
– Brooks är bara 29 år och har många majors framför sig. Han vet vad som krävs och har hittat ett sätt att vinna på, sa Woods som själv missade kvalgränsen och fick åka hem efter två dagars spel på New York-banan Bethpage Black.

Koepka hade den största ledningen någonsin halvvägs in i en major och en runda senare var sjuslagsledningen fortfarande intakt.
Under den sista rundan tappade Koepka och gick fyra slag över par. Men trots det lyckades han vinna, två slag före Dustin Johnson. Segern innebar Koepkas fjärde majortitel i karriären.

Woods jämför med egna genombrottet

Woods som har 15 valde inför helgen att hylla sin spelpartner, och gjorde jämförelser med när han själv slog igenom med sin första majorseger 1997.
– Han slår 300 meter långa drivar som landar mitt i fairway och har järnnior in till greener där de flesta av oss slår järnfemmor. Dessutom puttar han bra, sa Woods och fortsatte:
– Det ger honom en stor fördel som han bara fortsätter att utnyttja, så jag ser ingen anledning till att han inte ska vinna.

LYSSNA: Nytt avsnitt av podcasten Martin Möter – Prestwick, The Open och dagen då världens bäste dog av hjärtesorg

Koepka var i ledningen efter varje runda på Bethpage – det har inte hänt i PGA-mästerskapen sedan 1983. Hans dominans i tävlingen kom bara en månad efter det att Woods stått för tidernas comeback och vunnit US Masters – ett slag före just Koepka.
– Jämfört med konkurrenterna så slår han ungefär lika långt som när jag slog igenom 97. Jag gjorde det tack vare timing och han gör det tack vare muskelmassa, säger Woods om Koepka som av många jämförs med seriefiguren Hulken.

Brooks Koepka har nu vunnit både två raka US Open- och PGA-titlar.
Men själv ser Koepka sig inte som den nye Woods. I alla fall inte ännu.
– Jag har elva-tolv segrar kvar innan man ska göra den typen av jämförelser, säger Koepka.

 

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger