Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Alexander Björk hoppas på genombrottet: ”Redo”

Både Henrik Stenson och Alex Norén har de senaste månaderna dalat kraftigt på världsrankingen.
Men medan de två stjärnorna kämpar med formen inför PGA-mästerskapen hoppas en annan på karriärens stora genombrott.
– Jag känner att jag borde vara redo för att kunna spela bra golf även på de här tävlingarna, säger Alexander Björk till Svensk Golf.

Alexander Björk.Foto: Imago

LYSSNA: Nytt avsnitt av Martin Möter – Prestwick, The Open och dagen då världens bäste dog av hjärtesorg

Det är bara lite drygt ett år sedan vi hade två svenskar bland de tio främsta i världen. I dag rankas den främste blågula spelaren på plats 32. Alex Norén följs av Henrik Stenson på plats 40.
Men då de båda Ryder Cup-stjärnorna från höstens match i Paris kämpar med formen hoppas en annan på att i årets PGA-mästerskap på Bethpage Black i New York få sitt stora genombrott.
– Känslan är bra. Jag tycker att mitt spel börjar komma mer och mer och det ska bli jättekul att se vad veckan har att erbjuda. Banan är riktigt bra men samtidigt som den är väldigt lång och höga ruffar, säger Alexander Björk.
Växjösonen som för närvarande rankas som nummer 83 i världen har i sina två senaste starter slutat på 19:e respektive nionde plats i Kina och Marocko.

LÄS MER: Stenson sågar formen inför PGA-mästerskapen

Ett år sedan första segern

Det var i just Volvo China Open som Björk i fjol vann sin första titel på Europatouren, men 2018 innehöll också framskjutna placeringar i en rad stortävlingar. Bland annat kom han tvåa i British Masters, sexa i Dubai Desert Classic och åtta i French Open – resultat som ledde till en framskjuten placering i Europatourens totalställning Race to Dubai.
Den i dag 28-årige smålänningen hade blivit ett namn att räkna med.

LÄS MER: Krönika – därför är Tiger Woods favorit inför PGA-mästerskapen

På Long Island gör han på torsdagen sin fjärde majortävling. I de tre tidigare – två British Open och ett PGA-mästerskap – har han missat kvalgränsen. Nu hoppas han ta ett nytt steg och etablera sig även bland världens bästa.
– Nu har jag spelat några majors och några WGC-tävlingar och har varit med på många av de större tävlingarna. Det är lite annorlunda. Det är större och det är mer publik. Man får kanske inte riktigt samma arbetsro som på en vanlig vecka men jag känner att jag lärt mig av de tidigare erfarenheterna.
Och han ska göra det på en bana som är känd som en av världens svåraste.
– Längd och höga ruffa gör att man måste träffa fairway för att nå greenerna på rätt antal slag, så bra spel från tee och bra långa järn kommer att premieras. Det känns som att det kommer passa mig bra.

LÄS MER: Så fick Bethpage Black sin ikoniska skylt

 

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger.