Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

KRÖNIKA: Därför är Tiger Woods favorit inför PGA-mästerskapen

Han skrev det bästa Hollywoodmanuset idrottsvärlden skådat när han i april vann US Masters efter en nästan elva år lång segertorka.
När han på torsdag för första gången sedan dess peggar upp i en (stor)tävling har Tiger Woods gått från underdog till favorit – och det finns flera anledningar till varför.

Foto: TT

LYSSNA: Nytt avsnitt av Martin Möter – Prestwick, The Open och dagen då världens bäste dog av hjärtesorg

Det fanns de som vann många dollar efter att inför US Masters ha satsat pesetas på Tiger Woods. Nu har bettingbolagen lärt sig sin läxa och Woods är enligt Golfodds.com favorit till segern när årets andra majortävling går av stapeln på erkänt svårspelade Bethpage Black i New York.
Näst lägst odds får du på Dustin Johnson följt av RoryMcilroy och Brooks Koepka.
Så, har bettingbolagen rätt?
Förmodligen.

Du ska nämligen aldrig räkna ut Tiger Woods. Vi borde ha lärt oss det sedan tidigare men på Augusta tystade han oss åter.
Nu är det åter dags för stortävling. Och det finns många anledningar att räkna med tigern. Tiger Woods är nämligen inte bara Tiger Woods, mannen som gör det omöjliga.
Hans superlyxiga megayacht dockade till i New York redan för en vecka sedan och han kommer väl förbered till New York.
Han har också bra erfarenheter från just Bethpage Black där han 2002 vann US Open som ensam spelare under par. Sju år senare slutade han sexa i samma tävling som då spelades på precis samma bana.

Tigers båt ”Privacy” har varit på plats i New York i över en vecka nu.Foto: TT

Med andra ord. Tiger Woods känner till varenda liten vrå av Bethpage.

Nu har hans inte tävlat sedan bragden på Augusta National för en månad sedan. Men ligger det honom i fatet? Knappast?
Senast han tog uppehåll mellan US Masters och efterföljande major var 2008. Det året kom Woods tvåa i Masters och vann sedan US Open på Torrey Pines, innan han missade resten av säsongen på grund av en skada.
Woods är den ende i golfhistorien på ett sådant sätt har kunnat kanalisera sin energi till när den behövs som mest.

LÄS MER: Krönika – Kinhults seger kan vara början till något stort

För drygt en vecka sedan fick jag frågan om jag tror Tiger Woods kan vinna även PGA-mästerskapen.
Svaret gav han ju redan när han trotsade all fysiologi och psykologi som skrivits och vann majortitel nummer 15 på Augusta National. Han gjorde det då och själfallet kan han också göra det igen.
Så nu handlar det inte om i fall Tiger Woods fortfarande kan vinna. Nu handlar det om hur många gånger han kan göra det, och om ifall han kan slå Jack Nicklaus rekord på 18 majortitlar.
Även i det fallet vore det dumt att betta emot honom

 

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger.