Golfbloggen

Green Queens och Balance Golf startar samarbete: ”Brinner för utveckling”

Green Queens Golf, Sveriges största golfklubb för kvinnliga golfare, presenterade under torsdagen ett samarbete med Balance Golf.
Tillsammans hoppas de främja utvecklingen av golf för kvinnor.
– Vi har valt att satsa på den absolut minsta gruppen aktiva golfare som enligt statistiken och historiskt sett haft problem med både avhopp och rekrytering, säger Emma-Mathilda Steen på Green Queens Golf.

Foto: Green Queens Golf

Målet är att få till ett ökat antal kvinnliga golfare, och tack vare samarbetet med Balance Golf kommer Green Queen Golfs medlemmar nu att kunna ta del av den senaste träningsmetodiken
– Tillsammans kommer vi lägga upp strategier för att få fler tjejer till banan och också lära sig spela golf på ett enkelt sätt med en metodik som är vetenskapligt framtagen, säger Emma-Mathilda Steen som driver Green Queens Golf tillsammans med Sofie Källström, Simone Westerberg Skoog och Silva Pilarv.
– Balance Golf är bäst på golfutveckling när det gäller träning så vi ser detta samarbete som ett viktigt led i att förändra och anpassa golfen så den passar den nya generationens golfare.

Green Queens Golf är en klubb för kvinnliga golfare som varit verksam sedan 2015.


LÄS MER: Innan din nästa golfresa – Tripadvisor för golfare


”Brinner för utveckling”

Balance Golf är ett nätverk av tränare och golfklubbar som använder sig av samma filosofi när det kommer till träning.
Grundaren Eric Blomqvist:
– Vi är stolta över att inleda ett samarbete med Green Queens. Vi brinner för utveckling och att golfaren oavsett nivå eller målgrupp ska nå sin fulla potential.Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger