Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stensons drag – byter caddie igen

Henrik Stenson har haft en katastrofal start på säsongen 2019.
Efter Ryder Cup i höstas bytte han caddie, det föll inte väl ut och nu berättar den svenske stjärnan för Golf Channel att han byter på nytt.
– Ingen av oss kände att vi passade så bra för varandra, säger Stenson.

Henrik Stenson redo att skörda framgång igen.Foto: TT

 

Tidigare i vintras berättade Golfbloggen om Henrik Stensons sämsta säsongsstart på 16 år.
Nu hoppas Sveriges bäste herrgolfare genom tiderna att vända på säsongen – draget blir att byta caddie.
Scott Vail tog efter Ryder Cup över efter Gareth Lord och idén var att han skulle bli en permanent lösning, men efter en tids dåliga resultat är det nu alltså dags att hitta en ny vapendragare.
– Vi hade två tävlingar i slutet av förra året, tre i mellanöstern och en i Mexiko. Vi satte oss efter tävlingen i Mexiko och frågade oss ”Hur känns det här?”, säger Stenson till Golf Channel.
– Ingen av oss kände att vi passade så bra för varandra. Men vi är båda i gott mod. Jag gillar honom verkligen men vi kände att vi inte klickade riktigt.

 

LÄS MER: Innan din nästa golfresa – Tripadvisor för golfare

 

Sunesson kan göra comeback

Nu spekuleras det vill i vem som ska ta över efter Vail. I veckans tävling på Bay Hill blir det inledningsvis vännen Marcus Larsson som bär bagen. Därefter finns det en möjlighet till en återförening med legendariska caddien Fanny Sunesson.
– Fanny och jag har en stor juniortävling i Sverige och vinnarna där besöker oss här i Florida den här veckan. Både Fanny och min kompis är här för det. Så vi har flera gemensamma samarbeten här, säger Stenson.

Henrik Stenson brukar spela bra på Bay Hill. De senaste sex upplagerna har han bara missat kvalgränsen vid ett tillfälle. Övriga år har han slutat som sämst delad åtta.
Vem som tar över Stensons bag på längre sikt är ännu oklart.

 

 

 

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger