Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Nu kan du spela samma klubbor som Rickie Fowler

Cobra släpper nya klubbor och nu får du chansen att spela exakt likadana blad som företagets frontfigur Rickie Fowler.
Den nya versionen av Cobra KING Forged CB/MB är nämligen identiska med de han har i sin bag.
Klubborna finns i butik från den 2 november.

Foto: AP/Cobra

Men det är kanske inte en klubba för alla.
Cobra KING Forged CB/MB är en klubba för de bättre spelarna. Spelare som träffar mitt i köttet varje gång (vilket inte alla av oss gör…) och som vill kunna kontrollera, höjd, skruv och spin.

Vi pratar om en klubba som är smidd i fem steg och där en extra tungstensvikt placerats långt ner och mitt på sulan för att extra massa precis under sweetspot ökar känslan och möjligheten att forma slagen. Tungstensvikten ute i tån finns kvar sedan tidigare för att göra klubban mer förlåtande.

Foto: Cobra

Lite kort om klubbornas övriga egenskaper:
De långa järnen, 2–6, har en cavity back för att få ner tyngdpunkten och bli mer förlåtande, medan de korta järnen, 7–GW, har en muscle back för ökad precision. Standardsetet består av CB 5–6 och MB 7–PW, men det går att få hela setet som MB eller CB.

Den svarta färgen är ingen beläggning utanpå, utan själva stålet är svart för att färgen inte ska nötas bort. Förutom att svart är snyggt så är det bra eftersom det inte ger några reflektioner av solen.

Klubborna har svarta KBS $-Taper-skaft. Skaft som används av många tourspelare och som är sjukt snygga i svart.

Kanske extra spännande är att företaget använder något man kallar för Cobra Connect. Detta innebär att samtliga klubbor är försedda med sensorer som automatiskt registrerar samtliga slag du slår och ger dig statistik över ditt spel.

Cobra KING Forged MB/CB finns i butik från 2 november. Ett set med sex klubbor, 5–PW, kostar 11 699 kronor.

 

 

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger