Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Golfbloggen testar: Så bra är Titleist nya driver

Nu är det snart dags för Titleist att släppa två nya drivers, och jag har fått en liten förhandsvisning av vad som faktiskt är en ruskigt spännande produkt i den nya TS-satsningen – en driver företaget släpper för att slå hål på myten om att TaylorMades och Callaways drivers går längre.

Foto: Privat

TS står för Titleist Speed Project.
Det handlar så klart om att den nya drivern ska gå längre än sin föregångare.
Lösningen stavas: Speed – hastighet.

Jag träffade företagets guru för skräddarsydda klubbor, Ennis Myndel, som hjälpte mig hitta rätt klubba för just mig – och det får sägas att han lyckades.
Med den nya drivern gick min svinghastighet upp från 109 miles i timmen till 114, min bollhastighet ökade med två miles i timmen och jag tjänade nio yards (sju meter).
Men det jag tycker kanske var allra mest intressant var att jag slog betydligt rakare än vad jag gör med den Callaway Epic (subzero) jag i dag har i min bag.

Nedan följer min recension av klubban som när den släpps i butik kommer kosta strax över 5 000 kronor.

Utseende: 5 getingar
Kommentar: TS-drivern kommer i två olika utförande. TS2 som är aningen mer förlåtande och TS3 som gör det lite lättare att skruva bollen, för den som är ute efter det.
Skillnaden är främst att klubbhuvudet är högre (vilket gör att vikten kommer längre fram och ger en mer penetrerande flykt) på TS3, medan det djupare huvudet på TS2 ska göra det lättare att få upp bollen i luften.

Jag fastnar direkt för TS3.

Foto: Privat

Det jag framför allt gillar (med båda klubborna) är det rena utseendet. Klubbhuvudet är svart med bara ett litet siktmärke.
Även träffytan är mörk.

Jag känner självförtroende när jag står över bollen.

Känsla: 5 getingar
Kommentar: En härlig kompakt och ganska hård känsla. Lite som en Pro V1X gentemot vanliga Pro V1. För mig känns det här kraftfullt, och jag får både känslan av att klubban är förlåtande, men att jag samtidigt kan slå en fade eller draw när jag vill det.

Innovation: 5 getingar
Kommentar:
För att komma fram till den här drivern har Titleist fullständigt brutit ned sina gamla drivers och börjat om från scratch.
Resultatet har blivit att man lyckats ta vikt från både kronan (toppen på drivern) och träffytan och lagt lågt nere och långt bak i klubbhuvudet – ett klubbhuvud som också ska vara mer strömlinjeformat än tidigare och därmed skapar mindre luftmotstånd än förr. Detta ska skapa en högre svinghastighet.

Man har också jobbat en hel del med skaftet, som inte bara är aningen längre än tidigare, utan där man också satt in en massa som sträcker sig från toppen och ned en bit under greppet. Denna massa ska göra skaftet mer förlåtande.
Den här typen av teknik jobbar man med i samtliga fyra valbara skaft.

Vad gäller inställningar så kan du precis som tidigare individanpassa klubbhuvudets loft och lie. Allt som allt finns 16 olika inställningar.

Så här såg mina resultat ut med de olika klubborna.Som ni kan se provade vi en del olika skaft för att komma fram till vad som passade mig bäst.

Prestanda: 4 getingar
Kommentar: Det är minst sagt intressant att min svinghastighet ökar så radikalt när jag provar den här drivern. Det finns flera anledningar till detta. Dels är skafttet lite längre än i Titleist tidigare modeller (men samtidigt är det exakt lika långt som i min Callaway Epic Subzero). Den huvudsakliga anledningen till att hastigheten går upp ska vara det mer strömlinjeformade klubbhuvudet, vilket ska skapa mindre luftmotstånd.

Men med detta sagt så är det också ganska intressant att jag inte ökar mer än två miles i timmen när det kommer till bollhastigheten.

Förutom att denna klubba går lite längre än min egen är den också mer konsekvent när det kommer till träffbilden, och för mig är detta kanske det mest intressanta då jag redan slår relativt långt.

Så här såg min träffbild ut med de olika klubborna.

Totalt betyg: 19/20

 

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger