Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Svenskt fiasko i PGA-mästerskapen

Det ser ut som att PGA-mästerskapen i St Louis för svensk del slutar i fiasko.
När spelet på torsdagen avbröts på grund av åska var samtliga svenskar på fel sida kvalgränsen.

Snöpligast slut blev det för Alex Norén vars chanser dränktes i vattenhindret på hål sex.

Foto: TT

Fredagen var en dag som bjöd på dramatik på Bellerive Coutry Club i St Louis. Dessvärre för svensk del så var dramatiken inte av det positivare slaget.
Alex Norén som hade gått den första rundan på ett slag över par var tvungen att spela fin golf för att återuppta jakten på toppspelarna, och det började bra.
Norén som inledde sin runda på det tionde hålet gjorde birdie redan på elvan och radade sedan upp paren – halvvägs in i rundan såg det i alla fall ut som att han skulle klara kvalgränsen.
Men icke.

Svenskt fiasko

Med bara några hål kvar av rundan grinade oturen honom i ansiktet. Norén, som gjort bogey på fyran, balanserade på kvalgränsen när han slog bollen i vattnet hål nummer sex, hans 15:e för dagen. Det slutade i dubbelbogey.
En birdie på det näst sista hålet hjälpte inte. Norén var efter 36 spelade hål totalt två slag över par. Allt talar för att cutten ska gå på par och att svensken är utslagen.
Henrik Stenson gick den första rundan tre slag över par, och efter en tidig dubbelbogey på hål fem kändes det definitivt att också han skulle missa kvalgränsen. De båda svenskarna såg dessutom ut att få sällskap av Alexander Björk som inte heller han övertygade.

Milimetrar från att skriva historia

Med detta sagt var det absolut inte omöjligt att scora i går på Bellerive Country Club. Charl Schwarzel och Brooks Koepka gick båda på 63 slag och satte därmed nytt banrekord. Resultaten tangerade de bästa som noterats i PGA-mästerskapen.
Genom åren har totalt 16 spelare gått på 63 slag.
Koepkas putt på det sista hålet var bara millimetrar från att gå i.
– Jag försökte bara sänka den och trodde verkligen att jag lyckats. Min caddie Ricky Elliot sa att det hade varit tävlingens bästa resultat någonsin om den gått i, men jag hade inte hunnit tänka på det. Jag var bara så mycket i zonen att jag varken visste var jag var eller hur jag låg till, säger Koepka.

Gary Woodland leder tävlingen på totalt 10 slag under par. Det tangerar bästa totalscoren någonsin efter 36 hål i PGA-mästerskapens historia.

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger