Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Nordea Masters presenterar klara spelare

Golfbloggen berättade i går att en rad stjärnor inom kort skulle presenteras som klara för Nordea Masters.
Nu står det klart att stjärnorna i fråga är tidigare världsettan och Ryder Cup-spelaren Martin Kaymer och Spanish Open-vinnaren från 2016 Andrew ”Beef” Johnston.

Martin Kaymer med US Open-bucklan 2014.Foto: TT

Nordea Masters spelas för första gången sedan 1996 i Göteborg. Den 16-19 augusti intar Europatourproffsen Hills Golfklubb.
På fredagsmorgonen presenterade arrangören sina tyngsta namn.
Tidigare världsettan Martin Kaymer ska vara det stora dragplåstret i ett startfält som även inkluderar Thorbjørn Olesen, Alexander Levy, Eddie Pepperell och publikfavoriten Andrew ”Beef” Johnston.
Ryder Cup-kaptenen Thomas Björn, dansken som faktiskt bor i Göteborg, kommer till spel, precis som italienaren Matteo Manassero och vinnaren från 2014 Tongchai Jaidee.

Stark svensk återväxt

För svensk del kommer Europatourvinnarna Alexander Björk och Joakim Lagergren, samt supertalangen Marcus Kinhult som häromveckan gjorde sitt första British Open.
Hemmaspelaren Johan Edfors representerar Göteborgsklanen precis som Niclas Fasth och Sebastian Söderberg. PGA-tourproffset Fredrik ”Fidde” Jacobssons gör också en efterlängtad återkomst till Sveriges största golfevenemang.
– Återväxten inom svensk golf är stark och därför är det fantastiskt kul att tre av våra vassaste spelare just nu; Alexander Björk, Joakim Lagergren och Marcus Kinhult är med och visar upp sig för vår svenska publik tillsammans med några av de bästa europeiska golfarna. Evenemanget är i huvudsak en golftävling, men vi har även satsat mycket på att upplevelsen ska bli något extra på Hills. Förutom golf kommer besökarna även att kunna njuta av god mat, artistunderhållning, After Golf och mycket annat i vår Master Village, säger Claes Nilsson, Tournament Director på Nordea Masters, i ett pressmeddelande.

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger