Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nordqvist tillbaka där allt började

Anna Nordqvist är tillbaka i tävlingen där allt började
Hon vann PGA-mästerskapen 2009.
Nio år har gått.
Det är en annan Nordqvist som återvänder.
– Tävlingen kommer alltid vara speciell för mig, säger Eskilstuna-tjejen.

Foto: Sipa

För nio år sedan hade Anna Nordqvist sitt internationella genombrott. Hon var då rookie på LPGA-touren och gjorde i vad som då hette McDonalds LPGA Championship en av sina första majors.
Hon vann.
Sedan dess har Anna Nordqvist spelat ytterligare 40 majortävlingar. Hon har vunnit en. Och tävlingen hon slog igenom i har bytt namn.
Anna rankas som 13:e bästa damgolfare i världen.
Trots det är förväntningarna blygsamma inför tävlingen som spelas torsdag till söndag.
– Det här blir min 5:e tävlingsvecka i rad – någonting jag sällan gör, men eftersom vårsäsongen på LPGA har kantats av dåligt väder och förkortade tävlingar tycker jag att det har varit svårt att hitta ett flow i spelet. Därför har jag valt att spela lite fler tävlingar på sistone för att få in fler varv och på så sätt hitta en bättre rytm, säger Anna Nordqvist till Svensk Golf.

Tycker om banan

Tävlingen spelas på Kemper Lakes Golf Club i Ilinois.
På grund av det intensiva spelschemat har Nordqvist tvingats till en aningen annorlunda uppladdning.
Hon var på plats först två dagar innan tävlingen för att träningsspela under tisdagen och onsdagen.
– Jag var också här förra veckan så jag har redan spelat banan en gång. Det är en bra bana med mycket karaktär, framför allt sista nio, med mycket vatten och mycket träd. Det är en riktigt bra avslutning sista fyra hålen där mycket kan hända. Jag gillar banan och den utmanar hela ditt spel, vilket jag gillar.

LÄS MER: Golfbloggen besöker Halmstad – Halmstad Norra

Stigande form

Nordqvist har två raka en fjärdeplats och en niondeplats i bagaget när hon på torsdagen peggar upp på Kemper Lakes. Spelet har de senaste veckorna sett allt bättre ut och hon har även klättrat allt närmre en plats bland de tio främsta på världsrankningen.
– Spelet känns bättre och bättre och jag har börjat hitta en stabilitet de senaste veckorna i mitt spel och har varit mer jämn än tidigare i år. Jag försöker jobba vidare på att minimera större misstag och vässa spelstrategin ytterligare för vi har haft en del dåliga beslut på banan i år och missar på fel ställen, så det finns en hel del slag att hämta där.

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger