Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Italiensk slutspurt snuvade svenskan på segern

Anna Zanusso var nära på att göra hole-in-one och avslutade med fyra raka birdies när hon vann ANNIKA Invitational framför näsan på svenskan Ingrid Lindblad.
– Det här är min största framgång som amatör och jag får tacka min puttning för segern. Den har fungerat bra hela veckan, säger Anna Zanusso.

Foto: Kungl. Drottningholms GK/Stefan Andorff

Ingrid Lindblad fån Ringenäs Golfklubb och Anna Zanusso från GC Ca’Amata var tre respektive två slag efter ledande norskan Franziska Sliper när ledarbollen slog ut på torsdagsförmiddagen.
Men tidigt blev det ombytta roller, och istället för en jakt på norskan utvecklades det hela till en svensk-italiensk duell.
De båda följdes åt fram till hål 14 – där lade Zanusso in en spurt.
Italienskan gjorde birdie på de fyra avslutande hålen – varav den på artonde och sista hålet bara var en hålstuds från att bli hole in one.
Zanussos järnsexa visade sig vara nästintill perfekt i motvinden på det 150 meter långa par tre-hålet.
Hon vann på totalt -7, tre slag före Ingrid Lindblad på -4 och sex före Franziska Sliper.
Ingrid Lindblad kunde bara se på när italienskan höjde pokalen mot skyn.
– Jag slog många bra slag i dag och träffade alla fairways. Tyvärr fungerade inte puttningen hela vägen, speciellt min korta putt på sjuttonde green. Jag vet inte riktigt vad som hände, säger hon.

Stark avslutning av fjolårsvinnaren

Amanda Linnér från Hills GK vann i fjol. Efter en tuff tävling spelade hon fin golf den sista tävlingsdagen och noterades för -4.
– Skillnaden mot de två första ronderna var att jag träffade fler greener och puttade bättre, säger den 17-åriga göteborgskan som på midsommardagen sätter sig på planet till Storbritannien för att delta i British Amateur Championship.
– Mitt mål är att spela bättre än den här veckan. Eventet som helhet har varit fantastiskt, där Annika Sörenstams clinic var höjdpunkten. Jag har sett den förut, men jag får ny inspiration och lär mig nya saker varje gång.

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
instagram: Hardenberger