Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lagergren tog karriärens första seger på Europatouren

För två veckor sedan vann Alexander Björk sin första Europatour-titel – och på söndagen stod 26-årige Joakim Lagergren för samma bedrift när han tog hem Rocco Forte Open på Sicilien.
Lagergren gick ut två slag bakom ledningen men visade upp bländande spel när det gällde som mest.
– Jag har väntat så länge på det här. Jag kan inte beskriva med ord hur lättad och glad jag är, säger han till Viasat Golf.

Foto: Viasat Golf

Joakim Lagergren gav sig segerchansen tack vare en imponerande 63-runda på lördagen. Ronden var dagens bästa och inför avgörandet hade han endast fransmannen Mike Lorenzo-Vera framför sig.

De båda gick ut i ledarboll på söndagen – och de båda inledde också precis som de avslutat lördagen och gjorde birdies på det första hålet.

LÄS MER: Drömspel i Irland – Golfbloggen på Portmarnock

Svensken skulle snabbt komma ikapp. Lagergren radade upp birdies och då fransmannen vacklade ledde Lagergren efter tio spelade hål av avslutningsronden med två slag. Han var då fyra under par för dagen medan Lorenzo-Vera endast lyckats spela på par.

Nervöst sista nio

De sista nio hålen blev det allt mer påtagligt att varken Lagergren eller Lorenzo-Vera tidigare vunnit på Europatouren. De missade båda korta puttar på det 14 hålet och helt plötsligt var även danske Lucas Bjerregaard med i matchen. På det efterföljande hålet missade de båda sedan också korta birdieputtrar.

Lagergren var med tre hål kvar att spela ett slag före både Lorenzo-Vera och Bjerregaard.

På det 18:e hålet slog dansken (som gick i gruppen före) ut sin drive i Medelhavet och nu stod segern mellan Lagergren och Lorenzo-Vera. Fransmannen gjorde birdie på 17:e och när de slog ut på det tuffa avslutningshålet delade de ledningen.
Lagergren – som var nära på att också han slå sitt utslag i vattnet – lyckades göra par. Han kunde sedan bara vänta medan Lorenzo-Vera slog sin birdieputt.
Putten slank precis bredvid hålkanten och särspel väntade.

Vann efter särspelsrysare

I särspelet spelade man åter det 18:e hålet. Lagergren, som inför tävlingen rankades som nummer 248 i världen, träffade den här gången fairway medan fransmannen hittade vänsterruffen. Det var fördel Sverige.

Firade med champagne.Foto: Viasat Golf

Lagergren slog upp ett fint inspel på green och kunde sedan sänka putten för birdie.

Segern var i hamn.
– Jag har väntat på det här så länge, säger Lagergren som bara spelat ett särspel tidigare.
Då föll han.
– Jag kan inte beskriva det med ord. Jag har kämpat så hårt för att nå hit, det är fantastiskt. När man missat chansen ett par gånger så blir det tuffare. Det har varit ett stort steg för mig.
– Nu har jag vunnit min första titel, så nu är det bara att köra på!

Lagergrens triumf innebar att Sverige nu tagit internationella golfsegrar sju veckor i rad.

För segern fick han 1,7 miljoner kronor. Andraplatsen gav Lorenzo-Vera 1,2 miljoner.

 

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger