Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Norén femma inför helgen – Simpson chokade på 17:e

Alex Norén ligger femma och jagar täten inför helgens spel av stortävlingen The Players.
Täten är fortfarande inom räckhåll då en 59-jagande Webb Simpson – som spelat drömgolf dittills – slagit i vattnet och gjort dubbelbogey på det klassiska 17:e hålet.

Foto: TT

Alex Norén fortsätter att imponera under The Players.
Haningesonen som numera representerar Ullna gick den andra ronden på 69 slag och ligger på sina -9 totalt på  en delad femteplats.

LÄS MER: Drömspel i Irland – Golfbloggen besöker Portmarnock

Simpson gick mot drömrond – men chokade

Leder gör amerikanen Webb Simpson. Simpson spelade enastående golf och sänkte i stort sett varenda putt han tittade på – oavsett om hans boll låg på eller vid sidan av green.
Men när han kom till hål nummer 17, med den klassiska ö-greenen, tog det roliga slut.
– Vid ett visst skeende, för mig på hål 13, började jag garva åt det. Allt sitter och du känner att oavsett vad du gör kommer allt att sitta, sa Simpson efteråt.
– Men samtidigt är du på TPC Sawgrass så du vet att trubbel finns överallt – som ni såg hände mig på hål 17.
Simpsons utslag träffade trälisten som gör det möjligt för den klassiska greenen att stå kvar där den står, hans boll studsade sedan upp på green – men bara för att sedan rulla över den samma och ned i vattnet.

Simpson hade inför det hålet en 59-rond i sikte och ledde med sju slags marginal. Dubbelbogeyn gjorde dock att ledningen krympte till fem slag och inför de två avslutande rundorna är det match igen.
Simpson lyckades till slut tangera banrekordet på 63 slag.

Henrik Stenson spelade precis som Norén fin golf. Trots en trippelbogey och åtta slag på hål nummer elva lyckades Stenson gå två slag under par. På totalt sex under par ligger han på delad 17:e plats.

Övriga två svenskar – Jonas Blixt och David Lingmerth – hamnade på fel sida kvalgränsen och har spelat färdigt för veckan.
Detta trots lyckosamma studsar som den här.

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger