Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Klart: Tiger Woods spelar The Open

Efter att Tiger Woods spelat tävlingsgolf allt mer kontinuerligt kom beskedet inte som någon överraskning.
På onsdagen bekräftade den förre världsettan att han kommer att ställa upp i sommarens The Open Championship på Carnoustie.
– Det är den svåraste banan av alla vi spelat The Open på, säger Woods i ett pressmeddelande.

Tiger Woods med The Claret Jug 2005.Foto: AP

Så var det klart. Woods som inte ställt upp i The Open kommer att spela när tävlingens 147:e upplaga avgörs på Carnoustie i nordöstra Skottland.
Carnoustie tog sig in på den lista som publicerades på Golfbloggen 2016 över de 20 bästa banorna bloggen besökt. En ny lista utlovas inom en snar framtid.

LÄS MER: Tippa The Players – vinn en rond på PGA National

Woods – som opererat ryggen hela fyra gånger – har under våren satt samman en rad klart respektabla placeringar. Bland annat kom han tvåa i Valspar Championship i mars, vilket var hans bästa placering på touren sedan augusti 2013.
När Woods sedan ställde upp i US Masters slutade han på en delad 32:a-plats och tog sig därmed in tillbaka bland de 100 bästa på världsrankingen.

”Den är bara väldigt svår”

Nu åker han till Carnoustie för att vinna sitt fjärde The Open och sin 15:e major.
– Jag hade älskat att spela Carnoustie igen. Jag spelade där i The Open 1999, och minns att jag bara gjorde en birdie på hela helgen. Carnoustie kan vara en brutal bana, och det var en brutal tävling.
– Men samtidigt är det en bana som ligger där framför dig och spelas precis som den ser ut. Där är inga konstigheter och ingenting som är gömt. Den är bara väldigt svår.