Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

”Fuskade han? Ja, men har inte du lärt av dina misstag?”

Patrick Reed vann US Masters efter stor dramatik.
Efteråt har det på alla håll och kanter talats om tidernas mes impopuläre vinnare.
– Fuskade han? Ja, men har inte du lärt av dina misstag? säger en av Reeds nära vänner till Golfbloggen.

Foto: Christer Höglund / TT
Foto: Christer Höglund / TT

US Masters fick en högdramatisk avslutning.
Rickie Fowler och Jordan Spieth jagade båda Patrick Reed, men den amerikanske Ryder Cup-ikonen höll nerverna i styr och lyckade hålla undan.
Majorsegern var hans första i karriären.

Mycket av eftersnacket har dock handlat om Reeds förflutna och hur han under sin tid på college anklagades för att både ha fuskat och stulit från sina lagkompisar på Georgia State University.
Det hela tog fart när författaren Shane Ryan 2015 publicerade sin bok Slakten av Tigern: Ett år innanför repen på den nya PGA-touren.
I boken kan man läsa:
”Under en kvalrunda inför en tävling slog Reed ett utslag långt ut i högerruffen. När han närmade sig platsen hittade han en annan boll närmre fairway. Han förberedde sig för att slå när hans lagkamrater konfronterade honom. Reed ignorerade händelsen, men de andra var fortfarande övertygade om att han släppt en boll genom fickan”.

LÄS MER: Reed jagas fortfarande av sitt förflutna 

Men detta var bara en av flera incidenter.
Reed anklagades också för att stjäla.
”Senare samma höst försvann flera föremål från Georgia-lagets omklädningsrum, bland annat en klocka, en Scotty Cameron-putter och 400 dollar i kontanter. När Reed kom till banan dagen efter stölden hade han en stor summa kontanter på sig. Då frågade en lagkamrat honom hur han fått pengarna. Reed svarade att han spelat golf med en av skolans professorer och att han vunnit ett tungt bet. Spelaren i fråga förhörde sig med professorn som inte hade någon aning om vad Reed hade talat om eftersom det enligt honom var veckor sedan han spelade med Reed senast.”

Efter årets seger på Augusta National var det många som pratade om stjärnans förflutna.
En av Golfbloggens kolleger är nära vän med Reed.
Personen i fråga bevakar touren på daglig basis och vill vara anonym.
– Jag är väldigt glad över vem som vann. Vi är goda vänner.
Vad säger du om eftersnacket? Har han fuskat?
– Förmodligen är det så. Samtidigt så är det som så att det var många år sedan. Och har vi inte alla begått misstag och lärt av dem?

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger