Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Golfbloggen

Här är Sveriges första kvinnliga golfklubb

Här är Sveriges första golfklubb som bara riktar sig till kvinnor.
– Vi har valt att satsa på den svåraste målgruppen ”unga kvinnor” och kommer att utöka med yngre och äldre tjejer, säger Emma-Mathilda Steen, som är en av initiativtagarna.

Foto: Green Queen Golf.
Foto: Green Queens Golf.
Golfen har länge haft ett klart övervägande antal manliga utövare.
Det kan det snart bli ändring på.
Green Queen Golf har funnits sedan 2015 och är i dag Sveriges största klubb exklusivt för golfande kvinnor i åldrarna 22-39.
Deras koncept är att sammanföra tjejer från hela Sverige genom att anordna resor, event och tävlingar där alla medlemmar är välkomna oavsett vilken nivå de spelar på. Nu Inleder de samarbeten tjejsatsningen på GolfStars golfbanor i Stockholmsområdet samt businessklubben WDG.
Med andra ord växer Green Queens Golf snabbt.
”Som tjej ska du alltid känna dig bekväm och välkommen på golfbanan. Green Queens Golfs vision är att få lika många kvinnor som män att hitta glädjen i golfen. Denna vision går helt i linje med Svenska Golfförbundets vision 50/50 och med WDG:s egna idéer och värderingar”, skriver man i ett pressmeddelande.

– I och med detta samarbete bidrar GolfStar och WDG med kompetens och resurser för att fler kvinnor ska inta golfen och utvecklas inom den. Vi tycker att Green Queens Golf står för ett intressant koncept och med ett gediget intresse och passion kommer dessa tjejer att påverka golfen enormt positivt, säger Sofie Källström, koncernchef på Smart Generation Invest som äger WDG.

I pressmeddelandet skriver Green Queens Golf att ”tjejer vill inte bara spela golf ute på banan. De vill också hitta likasinnade, ha roligt, umgås och nätverka på golfbanan. Green Queens Golf har sedan starten 2015 byggt upp ett stort, socialt nätverk där tjejer från hela landet hittar andra som också är nyfikna på golf och gillar att umgås i golfmiljön.
– Varför saknas det unga tjejer på golfbanorna trots att intresset är stort bland tjejer? Golfen omges av mycket prestige och en mängd gammalmodiga etikettregler. Detta skapar en osäkerhet hos många. Alldeles för få vågar komma som ensam tjej eller som nybörjare till en golfklubb. Vi inom Green Queens Golf uppmuntrar tjejer att stötta och lyfta varandra. Vi arbetar aktivt med att ta bort prestigen och sänka trösklarna, förklarar Emma-Mathilda Steen på Green Queens Golf.

GolfStar är glada över satsningen och möjliggör medlemskap i Green Queens Golfs medlemmar där tjejerna får tillgång till en fysisk spelplats.
– Vi tycker denna satsning känns helt rätt, det behövs fler kvinnor på golfbanan. Om vi tillsammans med WDG kan stötta detta initiativ är det en självklarhet för oss. Det ska bli spännande att följa denna utveckling, säger Tony Trigell grundare av GolfStar.

För ett år sedan hade Green Queens Golf 130 medlemmar. I dag har man 450.
– Det har varit lite av en snöbollseffekt, säger Emma-Mathilda Steen och fortsätter.
– Innan har det främst varit ett sätt att nätverka, nu erbjuder vi så mycket mer med medlemskap i golfklubb och spel på bana. Det har gått från att vara något som vi gjort som en hobby till något helhjärtat, säger hon och berättar att man snart hoppas kunna expandera verksamheten från Stockholm till att täcka hela landet.

Här hittar Green Queens Golfs olika event och erbjudanden under 2018.

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger