Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Nordqvist blir värd för svensk tourtävling

Sverige får en internationell damtävling och ett känt ansikte står som tävlingsvärd.
Tävlingen spelas i Västerås och ingår på LETAS, undertouren till Ladies European Tour samt den svenska proffstouren Swedish Golf Tour.
– Det är en stor ära att få vara värdinna och sätta mitt namn på en ny damtävling i Sverige, säger Nordqvist i ett pressmeddelande.

Foto: Göran Söderqvist
Foto: Göran Söderqvist

Tävlingen kommer att heta Anna Nordqvist Västerås Open och det är redan bestämt att tävlingen kommer att spelas 2018–2020 på Västerås GK.
Nästa års datum blir 9–11 augusti.
Prissumman är 35 000 euro.
– Det är en stor ära att få vara värdinna och sätta mitt namn på en ny damtävling i Sverige. Det är fantastiskt kul att Västerås GK tagit initiativ tillsammans med sponsorer och Svenska Golfförbundet att stödja damgolfen och skapa möjligheter för duktiga tjejer att spela en proffstävling på hemmaplan. Det är otroligt värdefullt. Jag har varit i deras skor för några år sedan och utan liknande möjligheter hade jag inte nått dit jag är idag. Jag hoppas att vi tillsammans kan utveckla damgolfen och ge fler chansen att bli framgångsrika, säger Anna Nordqvist.

Från golfförbundets sida är man glada över att Sverige återigen fått en internationell damtävling, något man sedan 2015 har man stått utan.
– En internationell tävling på svensk mark med vår bästa damspelare som värd är mycket kul och inspirerande för unga spelare som vill satsa på golf, säger förbundskaptenen Katarina Vangdal och fortsätter:
– Internationell matchning på hemmaplan och Anna Nordqvists engagemang i tävlingen kommer tillsammans bidra till att fler svenska tjejer kan ta nästa steg mot de bästa tourerna och världstoppen, helt i linje med förbundets satsning.

Västerås GK:
– SGF satsar på ett långsiktigt jämställdhetsarbete och då Västerås GK (VGK) delar förbundets vision blir tävlingen ett led i arbetet med att uppmuntra kvinnor i Västmanland att spela golf. Svensk golf på juniorsidan är framgångsrikare än någonsin och saknar motstycke i svensk golfhistoria. Därför vill vi bidra till att den positiva utvecklingen fortsätter, säger klubbens ordförande Mats Bengtsson.

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger