Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Titleist släpper ny boll

Titleist släpper ny golfboll.
Det handlar om en ny version av Titleist DT Trusoft som ska finnas i svenska butiker den 1 oktober.

Foto: Titleist
Foto: Titleist

Bollen ska ha byggts med en ny större kärna och ett mjukare skal än sin företrädare. Detta ska i sin tur göra att bollen går längre, men behåller samma mjuka känsla för alla slag.
Den ska också ge mer spin vilket ju är kul att kunna briljera för kompisarna med.
I ett pressmeddelande skriver Titleist att bollen ska vara den bästa bollen i sin priskategori och att man lyckats åstadkomma detta tack vare rigorös forskning.
– Vi träffar fler och fler golfare som tror att man måste ge upp längd för att spela en boll som känns mjukare. Det är sant för många andra bollar, men inte den här säger Michael Mahoney, Vice President, Titleist Golf Ball Marketing.

Den första DT TruSoft släpptes för två år sedan och var då en av de bollar för spelare med lägre svinghastighet som gick längst.
– Vårt forskningsteam har sedan dess hittat sätt att ge bollen mer längd utan att spelaren ska behöva gå miste om den mjuka känslan, säger Mahoney.
– Det här är ett bevis på hur golfare som prioriterar känsla inte behöver gå miste om något annat.

 

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger