Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Trots körtelfebern – Annikas löfte till Anna Nordqvist

Anna Nordqvist missade Scottish Open och uppfyller därmed inte kraven för att spela sig till en plats i Europas Solheim Cup-lag.
Det är ett faktum som försvagar laget och som ger kaptenen Annika Sörenstam huvudbry.
– Jag har i stort sett bara tre wildcards nu, säger Sörenstam.

Foto: AP
Foto: AP

Det var förra veckan Anna Nordqvist berättade för Golfbloggen om körtelfebern som gäckat henne sedan US Open. Den tvingade att lämna återbud till förra veckans Scottish Open.
I och med det står det klart att hon inte kommer att ha spelat de obligatoriska sex tävlingarna på Europatouren som en spelare måste ha ställt upp i för att få representera Europa under Solheim Cup.
Givetvis var det ett dråpslag för Europas planer inför tävlingen – och gav kapten Annika Sörenstam ordentlig huvudbry inför uttagningen av laget.
Åtta spelare får platser genom världsranking och den europeiska penningligan, och fyra får wildcards.
Men då Anna Nordqvist, som är Europas bäst rankade spelare, inte uppfyller kriterierna ändras allt.
– Nu har jag i stort sett bara tre wildcards. Anna får ju ett, säger Annika Sörenstam och lovar därmed en plats i laget till Anna Nordqvist.
Vad tycker du om situationen?
– Det är inte mycket vi kan göra. Så är det bara. Håller tummarna att hon mår bättre.

Anna Nordqvist kommer trots körtelfebern att försöka spela veckans major British Open.
– Jag ville verkligen spela mig till en plats i Annikas lag. Just nu är min huvudsakliga mål att bli frisk. Jag är medveten om hur allvarlig sjukdomen och konsekvenserna det kan medföra om jag pushar för hårt. Jag vet att det kan ta veckor, till och med månader, att bli fullt återställd men också att det är olika från person till person, skriver Anna Nordqvist på Instagram
– Jag har ett fint team runtom mig som stöttar mig och en doktor som hjälper mig genom processen. Tack alla som har lyckönskat mig i detta.


Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger