Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Annika: Sagström kan få plats i Solheim Cup

Annika Sörenstam öppnar för en plats i Solheim Cup för svenska stjärnskottet Madelene Sagström.
Sagström som är rookie på touren gör i helgen sin tredje major i karriären.
– Hon är vår framtid, säger den tidigare världsettan.

Foto: Tomas Leprince/Göran Söderqvist
Foto: Tomas Leprince/Göran Söderqvist

Annika Sörenstam är världens bästa damgolfare genom tiderna. I år ska hon leda Europa till revansch i Solheim Cup i Des Moines. Givetvis håller hon ett extra öga på veckans US Open där flera spelare som aspirerar på en plats i laget deltar.
– Det finns sexton spelare som spelar för tolv platser, det är fyra som är helt inne sett till världsranking och fyra sett till poäng. Det gör att jag tittar på åtta spelare till fyra platser, säger Annika och fortsätter:
– Det är dem jag håller ett litet extra öga, man fundera på vilka spelare som kan passa med varandra och vem som är i form.
Vilken typ av coach tror du att du kommer vara under matchen?
– Jag tänker och analyserar väldigt mycket och tittar väldigt mycket på statistik. Sedan har jag pratat med en hel del tidigare kaptener, både Solheim Cup- och Ryder Cup-kaptener, och så har jag så klart pratat med spelarna. Det är ju också viktigt att veta vad de tycker och tänker.

”Hon är framtiden för oss”
En rad svenskor har under de senaste månaderna varit aktuella för en plats i det europeiska laget.
– Det var fyra svenskor som var aktuella. Det var Pernilla Lindberg, Caroline Hedwall, Madelene Sagström och Anna Nordqvist. Nu har det inte gå så bra för alla på sistone, säger Annika och fortsätter med att hylla den yngsta i kvartetten; 24-åriga Madelene Sagström.
Annika ser henne som en grundpelare i Europas lag för många år framöver.
– Madde har imponerat. Elfteplatsen på LPGA var imponerande och hon kom också topp 10 på Kingsmill. Hon är imponerande, vann många tävlingar förra året och är på väg upp. Jag pratade mycket med henne under US Open.
– Hon är framtiden för oss, det kan man helt klart säga. Nu ska hon bara hitta rätt väg. Det är mycket som är nytt för närvarande.
Hur viktigt är det att ge en spelare som Sagström chansen i syfte att förbereda laget inför framtidens Solheim Cup-matcher?
– Det är absolut viktigt. Det känns lite som att det kommer att vara ett antal nya ansikten i båda lagen och det är klart att vi alltid måste planera för framtiden, säger Annika.


Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger