Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Svensk blir vicekapten i Ryder Cup

I vintras utsågs Thomas Björn till Ryder Cup-kapten för Europas lag 2018.
Nu står det klart att han kommer att utse en svensk vicekapten.

Foto: AP
Foto: AP

Det var inte på något sätt en knall när Thomas Björn efter att fyra gånger ha agerat vicekapten i vintras utsågs till mannen att leda Europas Ryder Cup-lag. Faktum är att Golfbloggen redan direkt efter fjolårets match kunde avslöja utnämningen av Björn som länge varit ordförande i Europatourens spelarråd.
Då är det mer av en spektakulärt är att Thomas Björn under onsdagen kommer att utse en svensk assistent.
Det finns en rad spelare med Ryder Cup-erfarenhet att välja emellan.
Per-Ulrik Johansson, Joakim Haeggman, Jesper Parnevik, Pierre Fulke, Niclas Fasth och Jarmo Sandelin är alla spelare som deltagit i den ärofyllda matchen och som i dag inte längre är aktiva på högsta nivå.
Peter Hanson och Robert Karlsson får också (så länge de inte själva kvalificerar sig) räknas in som möjliga kandidater till uppdraget – inte minst då de båda har goda relationer till de europeiska spelarna som är aktuella till att delta i matchen.

Nyheten om att en svensk kommer att bli vicekapten i Ryder Cup släptes när onsdagens presschema sent på tisdagskvällen mejlades ut av Nordea Masters. Frågan är om det var medvetet eller ej.

Vem det blir får du reda på strax efter klockan tre på onsdagseftermiddagen.
Men hur som helst intervjuade Reuters Robert Karlsson om vicekaptensposten så sent som förra veckan då touren gästade Wentworth.
– Jag hade varigt väldigt ärad, sa 47-åringen då och medgav att det handlade om en roll han länge drömt om.
– Om Thomas Björn önskar mig där så kommer jag att stå vid hans sida och göra mitt bästa för att stötta laget.

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facbook: Golfjournalist Martin Hardenberger