Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Enhager möter – nu drar CMores nya tv-serie igång

Enhager möter.
På tisdagkvällen smäller det.

Idrottspsykologen Kjell Enhagers program på CMore Golf inleds klockan 21.00.
Först ut att bli intervjuad är Carin Koch.

Foto: CMore
Foto: CMore

Idrottspsykologen Kjell Enhager har sedan tidigare förekommit en hel del i tidningen Svensk Golf. Nu drar han igång sitt eget TV-program i CMore. I programserien möter han en rad svenska idrottskändisar. Först ut är förre LPGA Tour-spelaren och kaptenen för Europas Solheim Cup-lag 2015; Carin Koch.
De känner varandra sedan länge. Enhager var mental rådgivare i landslaget redan när i dag 45-åriga Koch var 18.

Enhager dissekerar i programserien framgångsrika svenska idrottares prestationer. Syftet är att hitta framgångsrecept som vi vanliga människor kan applicera, både på vår golf och i privatlivet.
Koch berättar vad hon gör inför en golfrunda.
– Jag kan inte berätta hur man ska göra, men jag kan berätta hur jag gör. Egentligen tycker jag om att gå in på gymmet först, jag tycker om att vara varm i kroppen när jag ska börja. Det är något man ska tänka på innan man börjar, det behövde jag kanske inte när jag var 20 men det behöver jag nu.
– Jag måste vara försiktigare nu så att jag inte skadar mig.

Fokus är mycket på rutiner och Koch berättar att han alltid inleder sin uppvärmning med korta slag. Sandwedge följs alltid upp med järnnior.
– Av någon anledning är det alltid järnnior, berättar hon.
– Hon har sin egen procedur i alla lägen. Hon har rutiner och vanor som hon följer för att behålla ett lugn i kroppen och för att kunna vara allert och hålla fokus i knoppen, speciellt under press, förklarar Enhager och berättar att om det finns något man ska lära sig av Carin Koch så är det just den extrema disciplinen när det kommer till rutiner – allt för att kunna prestera som bäst när det gäller som mest.
Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger