Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Legendaren sågar OS-bojkottarna

Adam Scott, Louis Oosthuizen och Charl Schwartzel har offentliggjort att de inte kommer att ställa upp i OS.
Nu sågas deras beslut av legendaren Gary Player.
– Jag hade gjort allt för att spela i OS, skriver han i ett uttalande.

Själv fick Gary Player (till höger) aldrig chans att spela i OS, det fick inte heller Jack Nicklaus (vänster) eller Arnold Palmer (mitten).  Foto: TT
Själv fick Gary Player (till höger) aldrig chans att spela i OS, det fick inte heller Jack Nicklaus (vänster) eller Arnold Palmer (mitten).Foto: TT

Gary Player har nio majorsegrar under bältet. Men han fick aldrig chans att spela i OS, som i år gör comeback i spelen efter 104 års frånvaro.
Han är mycket missnöjd över att hans landsmän Louis Oosthuizen och Charl Schwartzel nu deklarerat att de inte kommer till spel.
– Det gör mig ledsen och besviken att flera toppspelare drar sig ur OS. Inte bara Sydafrikaner, skriver Player.
– OS kommer oavsett vem som spelar att göra att golfen växer. Alla toppspelare borde fundera noga över sina beslut, skriver han längre ned.

Att allt fler spelare väljer att bojkotta OS förklaras allt som oftast med hänvisning till det tajta schemat. Det internationella golfförbundet är medvetna om situationen.
– Vi förstår utmaningen spelarna står inför när det kommer till schemat och det är med ånger som vi ser framstående spelare dra sig ur spelen, sar pampen Peter Dawson förra veckan:
– OS är världens största idrottsfest och vi är väldigt stolta över att golfen är med igen. Historia kommer att skrivas i årets OS-spel och det är vår tro att den unika möjligheten att tävla i Rio är något som atleterna kommer att bära med sig för alltid.

När det kommer till Players hemland, Sydafrika, så är det sett till dagens ranking för närvarande Branden Grace och Jaco Van Zyl som ställer upp.
Läs Gary Players åsikt nedan.

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger Cg54NPLUYAA-DRF