Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

AVSLÖJAR: Annika Solheim Cup-kapten

Golfbloggen kan på onsdagsmorgonen avslöja att Annika Sörenstam med största sannolikhet i utses till kapten för det Europeiska Solheim Cup-laget senare i dag.

Foto: Getty/Expressen
Foto: Getty/Expressen

Det är en källa med insyn i Ladies European Tours innersta som meddelar att Annika Sörenstam sannolikt utses till kapten på presskonferensen som kommer att hållas klockan 18.00 svensk tid.

I februari bekräftade Sörenstam att hon anmält sitt intresse till Ladies European Tours kommitté – nu väntas hon leda det Europeiska laget mot USA i Iowa nästa år.

Annikas historiks om en framgångsrik spelare ska givetvis ha vägt tungt, och det faktum att ingen i Solheim Cups historia har vunnit fler matcher för Europa kan ha varit den avgörande faktorn tillsammans med att hon också varit vice-kapten vid flera tillfällen.
Sörenstam och Laura Davies har båda vunnit 22 matcher för Europa.

Sörenstam är på plats under veckans major ANA Inspiration och kommer att agera expert i Golf Channels studio.
Men hon var också en av tisdagens huvudattraktioner då hon talade på en presskonferens som gästades av flera stora idrottstjärnor.
Hon satt då på scen tillsammans med bland annat skidåkaren Lindey Vonn. Världsstjärnorna berättade om sin karriärer i syfte att inspirera kvinnliga idrottare.
På frågan om höjdpunkterna i karriären svarade Annika att hennes åtta Solheim Cup var bland de främsta upplevelserna, ett faktum som talar för att hon kommer att vara involverad även nästa år.
Ytterligare en sak som talar för att Annika blir kapten är att Ladies European Tours mediaansvarige är på plats i Palm Springs – trots att ANA Inspiration inte är en tävling som ingår på touren.

Klockan 11 lokal tid på onsdagen, 18.00 svensk tid, hålls Solheim Cup-presskonferensen i där Annika väntas presenteras.

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger