Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Svensk ledning ”down under”

Sverige skördar framgång ”down under”.
Camilla Lennarth leder Europatourtävlingen RACV Ladies Masters i Australien.
– Jag var het med puttern och hade också bra närspel i dag, säger Lennarth till tourens hemsida.

Foto: Getty
Foto: Getty

Camillas rond skilde sig spelmässigt radikalt från torsdagens. Under rond ett imponerade hon från tee till green, men på fredagen var det alltså puttern som var hennes vassaste vapen. Resultatet blev dock det exakt samma, 68+68 ger delad ledning med danskan Nicole Broch Larsen.
Det är alltså skandinavisk show där nere på guldkusten.
– Det är skönt att närspelet funkar för jag har jobbat mycket på det under försäsongen tillsammans med min tränare, jag ville ha fler slag i bagen och har lärt mig en del nya wedgeslag också, säger Camilla.

28-åringen har vunnit en gång tidigare på Europatouren, Allianz Ladies Slovak Open 2014. Samma år kom hon trea i Australien och sedan sexa på samma bana i fjol.
– Det har gått bra de tidigare gångerna jag varit här. Jag vet inte varför, men jag gillar väl Broadbeach. Vi har en schysst lägenhet, trevliga rumskompisar och jag tror kanske att banan passar mig. Jag är bekväm från tee, jag spelar en liten draw och det är bra här. Äh, jag vet inte med det verkar ju funka och det är bara att hoppas att det fortsätter över helgen.

Två slag bakom Camilla och Nicole Broch Larsen jagar Brooke Henderson, Kanada och Shin Ji-Ae, Sydkorea.

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenbeger