Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

En ny bok om en tiger

Han är en av golfens största någonsin.
Bäst? Näst bäst i historien?
Det finns till och med dem som hävdar att han är den främste idrottaren i modern tid.
Nu kommer det en ny biografi om Tiger Woods.

Foto: AP
Foto: AP

Förlagsgiganten Simon & Schuster meddelade nämligen på måndagen att de kommer att släppa boken. Jeff Benedict och Armen Keteyian ska skriva biografin som ännu inte har fått ett publiseringsdatum.
– Väldigt få är kända i hela världen genom ett ord, säger Benedict som till vardags skriver featureartiklar på Sports Illustrated.
Ordet: Tiger.
– Tiger blev medlem av den skaran genom att vara den största golfaren, några skulle säga den största idrottaren, i modern tid. Men hans spår i historieböckerna sträcker sig bortom golfbanorna. Han har influerat människor över hela världen. Trots det är han gravt missförstådd. Mycket av hans familjehistoria och hans persona har hemlighållits, många myter och halvsanningar har funnits och det har varit reklamer och oanständiga rubriker. Vårt mål har varit att gå bakom det och ge ett sanningsenligt porträtt, om en än motvillig, American Idol.

De båda skribenterna har samlat och bearbetat allt material de har kommit över under en lång tid. Elvafaldige Emmy-vinnaren Keteyian (60 Minutes Sports) berättar att biografin kommer att behandla golfikonens uppgång, fall och återkomst och givetvis ”väldigt mycket mer”.

Författarna har tidigare slagit sina klipska hjärnor samman för att skriva New York Times bästsäljare The System: The glory and scandal of big-time college football.
Biografin om Tiger har ännu inte fått något namn, men Simon & Schuster låter meddela att skribenterna har jobbat på projektet i över ett år och redan har genomfört över 100 intervjuer med personer från Tigers liv – både på och vid sidan av golfbanan – men inte Tiger själv.

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger