Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Världsettans brutala magplask

Det kan inte gå bra varje gång.
Det fick världsettan Jordan Spieth erfara under öppningsvarvet av Northern Trust Open.
+8 och 79 slag var en riktig mardrömsupplevelse.
– Det är bara en dag att glömma, säger han på den efterföljande presskonferensen.

Ouch, Jordan... Foto: TT
Ouch, Jordan…Foto: TT

Det hör inte till vardagen att Jordan Spieth går en golfrond över par. Speciellt inte åtta slag över par. Men de gjorde han alltså Texassonen på Riviera CC under torsdagen.
Ronden innehöll hela åtta bogeys och en dubbel.
– Det händer förhoppningsvis bara en gång på två år eller så. Jag har skjutit 80 förut och över 80 några gånger på touren. Det händer alla någon gång under karriären, det är bara inte så kul när det väl gör det, säger Spieth på den efterföljande presskonferensen och tillägger:
– Det är sjukt. Jag känner att jag har bra självförtroende kring hur jag spelar just nu. Jag hade också ett bra pass på rangen inför ronden. Jag slog dåliga inspel från bra positioner, jag bara missade höger när man inte kan missa höger och missade vänster när man inte kan missa vänster.

Svenskarna på plats är Carl Pettersson och Fredrik Jacobson, båda på par. Leder gör Camillo Villegas på -8.

På LPGA-touren har Daniela Holmqvist kommit bra ut startblocken. Med första rondens 68 slag var hon med i toppen. Trots att hon tappade något med en 74 andraronden är hon fortfarande med i toppen.
Camilla Lennarth och Pernilla Lindberg är på rätt sida kvalgränsen med -1 respektive par, medan Caroline Hedwall är +5 och Maria McBride +15.
Leder gör Holly Clyburn på -8.

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger