Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Sveriges nästa superstar?

Julia Engström, 14 år från Ringenäs GK, är världsetta.
Förra helgen bidrog hon starkt till svensk seger i landskamp mot Spanien.
Nästa tävling är Spanska Öppna i början av mars.
– Det är bara att ta en tävling i taget, göra sitt bästa och ha roligt under tiden, säger Engström.

Frida Engström i en intervju med Kvällsposten under Helsingborg Open 2013. Foto: Stefan Lindblom
Frida Engström i en intervju med Kvällsposten under Helsingborg Open 2013.Foto: Stefan Lindblom

Ni kanske minns henne från Helsingborg Open 2014. Då var Julia Engström 13 år och gjorde debut på Europatouren. Hon imponerade stort och gjorde den här intervjun med Kvällsposten.

Gör succé på nytt
Nu är 14-åriga Julia Engström bäst i världen i sin ålder, i alla fall sett till rankingen. För knappt en vecka sedan gjorde hon succé tillsammans med ett annat svenskt underbarn, Frida Kinhult från Skaftö (ja, syskon med nyblivna Europatourproffset Marcus).
Julia och Frida Kinhult vann under Spanienmatchens första dag tillsammans den inledande foursomematchen. Det följde Julia sedan upp med att fullständigt pulvrisera sin motståndare med 6&5 i singel.
En smakstart på säsongen.
– Jo, det känns hittills som en bra start på året och som om jag fått utdelning på all den träning jag lagt ner under vintern, säger Engström i ett pressutskick.

– Nu laddar jag upp för nästa tävling i Spanien. Det är bara att ta en tävling i taget, göra sitt bästa och ha roligt under tiden, säger världsettan.
Spanish Open spelas i början av mars.

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger