Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Cmores golfkupp

Cmore snor golfkommentatorerna Willhelm Schauman, Tommy Billberg och Mats Hallberg från Viasat Golf.
”Inför den stundande storsatsningen börjar C Mores golftrupp ta form”, skriver TV-bolaget i ett pressmeddelande där värvningarna presenteras.
Förutom rent kommentering kommer trion även att ha redaktörsroller och producera magasinsprogram.

Ja, det stämmer. Kommentatorerna byter kanal... Stenson och de andra PGA Tour-stjärnorna ser du hädanefter i Cmore. Foto: Getty
Ja, det stämmer. Kommentatorerna byter kanal… Stenson och de andra PGA Tour-stjärnorna ser du hädanefter i Cmore.Foto: Getty

Cmores golfsatsning lanseras den 1 januari 2016. Från och med då tar man över Viasats sändningar av PGA-touren – ett avtal som löper över hela sex år.
– PGA-touren är inte bara det bästa golfen har att erbjuda utan även en rättighet av högsta klass. Det ska vi lyfta fram och rama in i den första svenska golfkanalen med magasinsprogram, ökat fokus på de svenska stjärnorna och givetvis studio kring tävlingarna. Nu har vi också en riktigt bra stomme på plats i Wille, Mats och Tommy, säger Johan Cederqvist, programchef för sport på C More.

Trion kommer att kommentera parvis, men också vara med i utformandet av utformandet av sändningarna och planeringen för de kommande åren. Avtalet innefattar även undertouren web.com, veterantouren Champions Tour, PGA Latin America, PGA Canada, PGA China, Presidents Cup och Challenge season.
Det kommer gå att köpa kanalen som stand alone såväl via sin operatör, samt som streamad på cmore.se.

FAKTA (från Cmores pressmeddelande)

Wilhelm ”Wille” Schauman har kommenterat golf i tv sedan 2012. Han har också representerat Sverige under både VM och EM och vann 2002 NCAA-titeln med University of Minnesota. Wille har varit proffsspelare på bland annat Europatouren, Challenge Tour, Asiantour och Nordeatour som han även har vunnit.

Tommy Billberg har sedan 2007 kommenterat ca 3250 timmar livegolf, inklusive 6 raka Players Championship, 21 majors, 15 tävlingar i finalserien om FedEx Cup samt ett 15-tal WGC-tävlingar. Totalt har han kommenterat ca 230 olika tävlingar på PGA-touren, Europatouren och LPGA. Förutom detta är Tommy också utbildad PGA-instruktör, tränare i svenska PGA och har varit klubbchef i 9 år.

Mats Hallberg debuterade i TV 1993 under British Open och Ryder Cup och har arbetat som golfkommentator i 14 år. Mats Hallberg blev proffs 1984 och har spelat ca 200 tävlingar på Europatouren samt fyra British Open. Utöver spelarkarriären har Mats även varit landslagscoach på Svenska Golfförbundet, instruktör på Nyköpings GK och skrivit expertanalyser åt Expressen.

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger