Torbjörn Jacobsson hoppar in i leken igen och löser nykomlingen IFK Ystads målvaktproblem. Foto: LUDVIG THUNMAN
Torbjörn Jacobsson hoppar in i leken igen och löser nykomlingen IFK Ystads målvaktproblem. Foto: LUDVIG THUNMAN

Blixtinhopp av veteran löser målvaktskrisen

Publicerad

Torbjörn Jacobsson, 35, hjälper IFK Ystad - igen.

Målvaktsveteranen är lösningen på nykomlingens problem mellan stolparna.

–  Allt är klart. "Tobbe" ställer upp under våren. Han gör sin första träning i morgon, bekräftar tränaren Kenneth Andersson.

Det är inte första gången som Torbjörn Jacobsson ställer upp och blixtlöser IFK Ystads målvaktskris.

– Vi kommer inte att värva någon ny målvakt. "Tobbe" är vår spelare eftersom han redan hoppat in och spelat för oss några gånger under hösten, säger Kenneth Andersson.

Jacobsson känner IFK Ystad och IFK Ystad känner Jacobsson. De knöt kontakt långt innan målvakten gick till H43 för ett antal år sedan.

Efter Lundaklubbens konkurs har Jacobsson spelat i Alstermo men alltså även i Ystad.

– I fjor vid den här tiden hoppade "Tobbe" också in och hjälpte oss när vi hade strul på målvaktssidan, påpekar Andersson.

Då, i allsvenska toppstriden, bildade han par med Josip Cavar (nu i Lugi). I år blir Jacobsson backup till Sebastian Glemhorn.

Dansken får vänta

I förra veckan testade IFK Ystad Loke Brasen, 20, från Skjern. Han tränade två pass med klubben och spelade en halvlek i träningsmatchen mot Lugi.

Den affären ligger nu på is.

– Dansken kan bli något, men inte i nuläget. Men det kan mycket väl bli något i framtiden, förklarar Kennet Andersson.

– Syftet med det besöket var att han skulle var här så vi kunde lära känna honom och planera lite inför framtiden.

Jacobssons första match, i repriscomebacken i IFK Ystad, blir på fredag i det heta derbyt mot Ystads IF.

Jan Peter Andersson
Jan Peter Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag