Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Blir en kemi som ingen annan ser”

Lucas Rigogiannis gjorde 31 poäng i allsvenskan i fjol. Kevin noterades för 27.Foto: Johanna Dahlén/SportExpressen
Foto: Johanna Dahlén/SportExpressen

VÄXJÖ. Efter flera år av jagande har tvillingbröderna till slut tagit steget på heltid till SSL.

Talangfulla Kevin och Lucas Rigogiannis tar plats i Växjö Vipers denna säsong, ett steg de är helt redo att ta – tillsammans.

– Det blir en slags extra kemi mellan oss som ingen annan ser, säger Lucas.

Möt Nykvarnsgrabbarna som nu ska leda det nya Växjö mot framgångar i del 5 av ”Framtidens stjärnor”.

”Det är svårt att inte kalla detta för drömvärvningar när vi verkligen försökt landa dem under flera säsonger.” 

Så formulerade sig Johan Schönbeck på Vipers hemsida när det stod klart att 21-åringarna flyttar ner till Växjö.

Under nästan fyra säsonger har de försökt övertala dem.

Men nej, det har varit självklart för tvillingarna att inte lämna Nykvarn i sticket.

– Växjö har alltid varit intressant sen fyra år tillbaka typ... det var väl då vi egentligen började tänka på att vi inte kan sitta fast egentligen i Nykvarn, säger Kevin.

Han förklarar vidare att mycket berodde på kliven de tog varje år i seriesystemen och hur de velat hjälpa laget att komma ännu högre. Många andra spelare har lämnat sin moderklubb tidigt, men Rigogiannis-bröderna tänkte helt tvärtemot det. 

Något även Lucas håller med om:

– Det var det som höll hos kvar litegrann, att vi hamnade ett steg högre varje gång. Det blev svårare, tuffare, gick snabbare, så man fick ändå lite utveckling hela tiden. Sen blev det att nu får vi bestämma oss: vill vi testa vingarna någon annanstans och se om vi kan bli ännu bättre eller vara kvar här och bara gnugga på så vi till slut kanske hamnar i högsta serien. Det var ett tufft beslut men det känns som att vi har gjort rätt.

Det har varit känt i innebandyvärlden att om Rigogiannis-bröderna lämnar Nykvarn, då är det för Växjö.

Var det något annat lag som försökte värva er?

– Inte vad vi vet iallafall... Nej jag tror att de flesta har vetat att det är Växjö eller inget. Att vi har haft den kontakten så länge att det är så, det var ett ganska lätt beslut.

Flytten till Växjö: ”Inte varit oroliga”

Och till slut, så hamnade de i Växjö. Solen skiner och värmen ligger på när vi slår oss ner på läktaren utanför HPC, där ett fyspass senare ska avverkas.

Killarna har börjat bo in sig i staden, där Lucas jobbar som elevassistent och Kevin i butiken Würth.

Och att ha flyttat hit?

– Det känns inte konstigt om man säger så, säger Kevin.

Han förklarar:

– Eftersom att vi varit här så pass många gånger och vi känner ju i stort sett hela laget sen tidigare eftersom att många spelare spelar kvar. Det var ganska tryggt att komma hit, vi har inte varit oroliga att det ska vara svårt eller så.

Något även Lucas håller med om:

– Det är ett jävligt fint gäng vi har kommit hit till i laget så vi trivs ju jättebra att hänga med varandra, som en stor familj. Mycket socialt med laget och röra på sig, det är inte bara att ligga hemma och slappa, det händer nästan alltid någonting.

Växjö Vipers kommer till årets säsong av SSL med ett ungt lag, där många veteraner lämnat. Tvillingarna Rigogiannis är säkra på sin sak, de ska bidra offensivt.

– Vi ska vara den, om vi snackar i femman vi kommer spela i, så ska vi göra mål. Vi ska ha mycket boll, mycket anfallande. Det är väl rollen, vi ska leda laget till vinst hela tiden i stort sett. Vi ska göra mest mål, känner vi, och lyfta laget, säger Kevin.

”Inget man skulle föredra nu – hoppas inte det händer”

Samtalet glider vidare in i det självklara, hur är egentligen kemin mellan killarna? 

Lucas berättar: 

– Vi har ju spelat med varandra i typ 15 år, nu när vi kommer till ett nytt lag är det svårt att komma in och veta de andra spelarna i lagets mönster, var de gillar att komma på ytor och så... Den har jag och Kevin haft i tio år tillbaka liksom. Vi vet var vi vill ha bollen så det är väldigt lätt att bara se den hela tiden så absolut, det blir en slags extra kemi mellan oss som ingen annan ser.

Tillsammans har de haft stora roller i moderklubben Nykvarn och utvecklats mycket.

Men skulle ni kunna tänka er att spela utan varandra i framtiden?

– Jag vet faktiskt inte.. Det är väl inget man skulle föredra nu, säkert många år framåt. Nån gång kanske det kommer hända att vi står där utan varandra men vi hoppas på att det inte händer, berättar Kevin.

Hur mycket umgås ni faktiskt?

– Innan vi flyttade hit har vi inte varit så jättemycket med varandra, men nu när vi har kommit hit så... vi bor ju väldigt nära varandra och vi har gemensamma polare i laget. Det blir att vi möts upp någonstans och då hänger ju alla med varandra. Så det blir ju rätt mycket med varandra, ibland är det roligt och ibland är det jobbigt och bråkigt... men oftast är det kul att vara med varandra.

– Man är aldrig ensam, man har ju flickvännerna som är med också, men det blir en trygghet.

”Det smäller där och det smäller här”

Klivet upp till SSL på heltid är taget, ett nytt steg.

– Det är nog mest den fysiska delen som behövs utvecklas, själva farten tycker jag att vi har. Det har inte varit lika fysiskt åren innan utan nu är det rakt på – det smäller där och det smäller här och det är så det ska vara, det är skitkul. Det är absolut något man får jobba på, att kunna stå emot där också lika bra.

Stora roller väntar för er?

– Det är lite därför vi kom också, man vill ju ha det förtroendet, man vill ha krav på sig, att det ska hända någonting. Det är det man gillar, det är då vi tycker att man kommer i gång man får den här lilla tändningen att nu måste det ske. 

Två stora framtidsmål nämns när det kommer på tal: SM-guld och landslaget.

– SM-guld helt klart. Sen är det väl landskamperna som är nästa steg, jag vet inte om det kommer något U23-landslag men det är väl nästa steg. Men SM-guldet är väl det man drömmer om mest, säger Kevin.

Hur nära känns landslaget?

– Vi hoppas, eftersom att vi tog det här klivet nu, att det är ett steg i rätt riktning, att vi verkligen får den utvecklingen vi vill ha för att komma mot landslaget då, så vi får hoppas att vi kommer närmre ifall.

Många säger att de kommer bli profiler i årets SSL och ta en stor roll. Men killarna själva?

De vill inte ta ut något på förhand.

– Det är svårt att säga... det är kanske bättre om man får visa det i stället så man inte säger något i förväg och det skiter sig, säger Lucas.

– Vi har höga krav på oss själva, så vi hoppas det lönar sig, avslutar Kevin med.

 

Lär känna tvillingarna Rigogiannis i Växjö Vipers