Björn Borgs son: "Det var självklart tufft"

Robin Borg, till höger, tillsammans med pappa Björn och Glenn Strömberg.
Foto: Sven Lindwall

Han är son till en av de största svenska idrottarna genom tiderna.

Men nu hoppas Robin Borg, i sin roll som ny klubbchef i IS Götas tennissektion, äntligen få komma ur pappa Björns skugga.

– Jag jämfördes med honom hela tiden och det var självklart tufft, säger Borg till Helsingborgs Dagblad. 

Robin Borg är son till tennisstjärnan Björn Borg och fotomodellen Jannike Björling. Han fick sin pappas namn – en titel som förpliktigar. Men den egna tenniskarriären tog slut när han var tonåring och i stället inledde Borg en karriär inom företagslivet.

– Jag minns min första juniormatch. Det var fler journalister och kamerateam där än vad det var föräldrar. Kanske inte den bästa uppladdningen inför första matchen, säger Borg till Helsingborgs Dagblad. 

"Jag har mitt eget liv"

Men nu gör Borg, som mötte pappan Björn Borg i en uppvisningsmatch i Vetlanda för drygt tio år sedan, comeback i tennissporten. Han ska som ny klubbchef i Helsingborgsföreningens IS Götas tennissektion se till att klubben får nytt liv, bland annat genom att bygga fyra nya tennisplaner.

– En tennisklubb ska vara till för alla och vara en mötesplats. Så är det inte på alla håll. Vissa klubbar tänker bara bredd och andra endast elitverksamhet. Det är svårt att få till mixen, säger Borg.

Trots det egna engagemanget har Borg tvingats kämpa hårt för att komma ur sin fars skugga.

– Jag jämfördes med honom hela tiden och det var självklart tufft. Man lär sig att leva med det och jag är stolt över vad min far har åstadkommit, men jag har ju mitt eget liv. Samtidigt har jag träffat otroligt mycket människor och kontakter som jag tar med mig hit, säger Borg.