Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Biljetter till MFF-PSG säljs för hela 19 000

Foto: Petter Arvidson
Foto: Petter Arvidson
Bild från Ticketbis hemsida.

Trycket på MFF:s Champions League-biljetter var enormt.

Men det finns fortfarande möjlighet att köpa via externa företag – för uppemot 19 000 kronor.

– Det här är aktörer som vi inte samarbetar med. Förra året fanns många falska biljetter i omlopp på svarta marknaden så det finns stora risker, säger MFF:s vd Niclas Carlnén.

Ticketbis

Ticketbis är ett företag som kopplar samman säljare och köpare av biljetter till diversei idrotts- och nöjesevenemang. Företaget är verksamt runt om i Europa.

 

Till Malmö FF:s match mot Paris Saint-Germain var trycket på biljetterna enormt. Biljetter till matchen säljs nu via sajten, i vissa fall till så höga priser som 19 000 kronor.

Många vill komma till Swedbank stadion för att se MFF möta Real Madrid, PSG och Sjachtar Donetsk i höst.

När MFF på torsdagseftermiddagen släppte biljetter till klubbens medlemmar gick de åt snabbt och många lyckades inte få tag på någon.

– Det är bra att det är stort intresse för Malmö FF men det är lika tråkigt för alla som inte får biljett. Och stadion är ju inte större än vad den är, säger Niclas Carlnén.

Fortfarande finns ändå möjligheten att få en plats till någon av höstens stormatcher.

– Det kan vara så att Uefa eller bortalagen inte utnyttjar alla sina biljetter. Då går de ut till försäljning på matchdagen, säger Carlnén.

Kan finnas falska biljetter

Men redan nu finns fler biljetter till salu via olika sajter på nätet. Via företaget Ticketbis, som kopplar samman säljare med köpare, finns biljetter till hemmamatchen mot PSG att köpa för mellan 9 000 och 19 000 kronor

– Det här är inget vi står bakom. Vi har varit väldigt tydliga med att man inte får köpa biljetter för att sälja dem vidare. Det var likadant i fjol och då kontaktade vi de här företagen för att köpa tillbaka biljetterna men det är inte alltid man lyckas med det. Vi har satt ett pris som vi känner är rimligt för våra supportrar. Vi hade också kunnat ta de här överpriserna men det ville vi inte. Vi vill premiera våra trogna supportrar, säger Carlnén som också utfärdar en varning.

– När man köper biljetter på svarta marknaden finns ingen garanti för att de inte är falska. Förra året var det flera personer som stoppades vid ingången med falska biljetter. Då kommer man inte in på arenan.

 

SportExpressen söker representanter för Ticketbis.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!