Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Pantern överklagar mardrömsbeslutet

Kanske kan Pantern fortsätta jubla i hockeyallsvenskan trots allt. Foto: CHRISTER THORELL/IBL / CHRISTER THORELL/IBL/IBL CHRISTER THORELL/IBL

IK Pantern överklagar licensnämndens beslut att kasta ur klubben ur hockeyallsvenskan.

"IK Pantern yrkar att Svenska ishockeyförbundets appellationsnämnd omedelbart ska upphäva licensnämndens beslut och i stället besluta att bevilja IK Pantern licens för spel i hockeyallsvenskan", skriver man enligt TT i sin överklagan till förbundet.

Kvällsposten berättade i går om hur IK Pantern på grund av sin ekonomi och att man varit sena in med komplett årsredovisning och revisionsberättelse kastats ur hockeyallsvenskan.

Klubben berättade redan då att man tänkte överklaga beslutet.

Nu rapporterar TT att överklagan har inkommit till förbundet:

"IK Pantern yrkar att Svenska ishockeyförbundets appellationsnämnd omedelbart ska upphäva licensnämndens beslut och i stället besluta att bevilja IK Pantern licens för spel i hockeyallsvenskan samt att inte flytta ned IK Pantern i seriesystemet", skriver Malmöklubben, via sitt advokatombud, i sin överklagan till förbundet.

Anlitat advokatfirma

I överklagan åberopar Pantern särskilda skäl, bland annat en föräldraledig revisor, ligger bakom förseningen. Klubben har nu nu anlitat en advokatfirma i ärendet.

"Även om det förekommit försening som delvis legat utanför föreningens kontroll står konsekvenserna av licensnämndens beslut inte i proportion till de effekter beslutet får", skriver Panterns advokatombud i överklagan.

Så här sa klubbens ordförande i går till Kvällsposten:

– Det är högst olyckligt. Vi har vår ekonomi på plats. Och vi har omständigheter som vi inte har kunnat råda över som gör att det gör mig just nu jävligt upprörd. 

– Ska jag var ärlig så tycker jag de har behandlat detta på ett ytterst oprofessionellt sätt, med tanke på att vi har vår ekonomi på plats. Den är klar och vi har ett resultat på över hundra tusen.

– Hade man bara väntat lite, så hade detta inte behövt inträffa.