Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Guldhjälten på väg bort: "Varmare där"

Foto: TOBIAS NYKÄNEN/BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON/BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON/BILDBYRÅN

Jo Inge Berget lämnar Malmö FF. 

Enligt SportExpressens uppgifter står det nu klart att norrmannen inte förlänger sitt kontrakt -  och ny klubbadress kan i stället bli Orlando City i MLS.

Berget har fått ett kontraktsförslag från klubben och förhandlingar pågår. 

– Det är nog varmare i MLS och Orlando City än här, haha, säger Berget om uppgifterna.

Jo Inge Berget kom till Malmö FF för tre år sedan och har varit med under klubbens framgångsrika år med SM-guld och Champions League-spel. Den här säsongen var anfallaren med och säkrade SM-guldet efter segern mot IFK Norrköping den 16 oktober och har den här säsongen stått för åtta mål och en framspelning på 23 matcher i allsvenskan. 

Bröndby också ute efter Jo Inge Berget

Enligt SportExpressens uppgifter står det nu klart att 27-åringen lämnar MFF. Kontraktet går ut och det kommer inte att förlängas. Men norrmannen saknar knappast anbud. Han har redan tackat nej till ett par klubbar i Turkiet. Dessutom jagas han av danska Bröndby som följt spelaren under en längre tid.  

Men enligt SportExpressens uppgifter ligger ett äventyr utanför Skandinavien just nu närmast till hands då MLS-klubben Orlando City har gett spelaren ett kontraktsförslag där förhandlingar ska pågå. Den här säsongen spelade den brasilianske storspelaren Kaka i klubben och var dessutom lagkapten. 

Kaka var lagkapten i Orlando 

Kaka har ett förflutet i storklubbar som Milan och Real Madrid och var också en nyckelspelare i det brasilianska landslaget under en lång tid. Orlando City missade slutspel och avslutade säsongen med en 6-1-förlust mot Philadelphia Union. Sedan tidigare har flera spelare aviserat att de lämnar klubben nu när säsongen är över. Däribland Cyle Larin, den kanadensiske anfallaren som stod för tolv mål på 23 matcher i år. 

Blir ingen förlängning

Eftersom att Jo Berget varit i Malmö i tre år innebär det att han, om han skulle ha skrivit ett nytt kontrakt med MFF, inte haft de skattelättnader som utländska så kallade experter under 36 månader kan använda sig av i Sverige.

Det skulle även kosta MFF omkring 10 miljoner kronor mer att förlänga norrmannens kontrakt, vilket alltså nu inte blir fallet. 

Berget kommenterar uppgifterna

Jo Inge Berget kommenterar uppgifterna efter Malmö FF:s 4-0-kross av Sirius på Studenternas IP.

– Vi får se vad som händer. Det är samma som jag sagt innan, det är mycket snack. Det är många klubbar som visat intresse, vi får se vad det blir i slutändan, säger han.

Har du bestämt dig för att inte förlänga med MFF?

– Nej, inte för något. Jag har sagt innan att jag är öppen för något nytt. Men samtidigt måste det kännas riktigt och bra.

Vad säger du om MLS och Orlando City?

– Det är nog varmare i MLS och Orlando City än här, haha. Nej, men det klart att det hade varit kul men vi får se vad som finns att erbjuda till slut, säger Berget.

SportExpressen har förgäves sökt Jo Inge Bergets agent Jim Solbakken för en kommentar.