Marta klarade testet. Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL
Marta klarade testet. Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL

Beskedet: Marta redo för Champions League

Publicerad

FC Rosengårds cupkvart borta mot Piteå var mer än ett steg mot en ny titel.

Nu fick Malmölaget beskedet man vill ha inför Champions League-dusten mot FC Barcelona.

Martas ljumske håller för spel.

Brasilianskan, som nu är svensk medborgare, har haft problem med ljumsken och inledde på bänken.

Bytet efter 60 minuter var ett planerat test inför CL-kvartsfinalen mot Barca på Malmö Ip på onsdag.

FCR-tränaren Jack Majgaard Jensen drog en suck av lättnad efter 1-0-segern.

Marta kunde spela utan besvär.

Om det inte kommer några bakslag räknar FCR med att kunna mönstra bästa laget i Champions League.

– Segern satt fint, men det är klart att vi kan bättre än det här, säger Majgaard Jensen till Skånska Dagbladet.

Rosengård måste upp några klasser om man ska klara FC Barcelona. 

– Landslagsuppehållet har varit tufft för våra spelare och det är viktigt att vi lyckas hitta tillbaka till vårt vägvinnande spel igen.

Amanda skarvade in segermålet 

Amanda Ilestedt klev fram och gjorde målet som tog Rosengård till semifinal. En skarv efter en hörna ställde Piteåmålvakten Hilda Carlén i 76:e minuten.

– Vi visste på förhand att det skulle bli en fysisk drabbning. Piteå stod upp bra och vi fick inte den kontrollen på matchen som vi är vana vid att ha. Det var först mot slutet som vi tog över, säger Jack Majgaard Jensen till Skånska Dagbladet.

Relaterade ämnen
Jan Peter Andersson
Jan Peter Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag