Lotta Schelin har inte spelat sedan i EM. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅNLotta Schelin har inte spelat sedan i EM. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Lotta Schelin har inte spelat sedan i EM. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅNFoto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
 Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Senaste beskedet om Lotta Schelin

Publicerad

Landslagsanfallaren Lotta Schelin, 33, är sjukskriven på obestämd tid.

Och det är hysch-hysch kring Rosengårdsstjärnans huvudskada.

– Jag vet inte om hon kommer tillbaka. Det får ta den tid det tar, säger Erling Nilsson i FCR-organisationen

När FC Rosengård spelar Champions Leagueretur mot rumänska Olimpia Cluj på Malmö IP saknas Lotta Schelin – både på planen och på läktaren.

Schelin har valt att inte följa sitt lag när de kan ta avgörande steget till en åttondelsfinal i Europaspelet.

– Det blir så mycket frågor. Därför är hon inte här, förklarar Erling Nilsson, tidigare sportchef, nu Therese Sjögrans högra hand i Rosengård.

Nilsson fortsätter:

– Hon kommer att berätta mer när hon känner sig redo.

Skadan förvärrades

Schelin gick av derbymötet mot LB07 i våras när hon kände smärtor i nacken. Under EM-slutspelet i Holland förvärrades skadan.

Efter turneringen har hon inte spelat. Enligt tidigare uppgifter tränar hon på egen hand, men allt talar för att hennes säsong är över.

Kommer hon tillbaka till Rosengård?

– Jag vet inte, säger Erling Nilsson.

Kan hon spela fotboll igen?

– Jag vet inte. 

Vet du inget om hennes skada?

– Hon kommer själv att berätta när hon känner sig mogen.

Relaterade ämnen
Jan Peter Andersson
Jan Peter Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag