Foto: PETTER ARVIDSONFoto: PETTER ARVIDSON
 Foto: PETTER ARVIDSON
Foto: PETTER ARVIDSONFoto: PETTER ARVIDSON
 Foto: PETTER ARVIDSON

Berget helt klar för spel - bänkas mot Djurgården?

Publicerad

Jo Inge Berget är i full träning och säger sig var spelklar till stormatchen mot Djurgården.

Men det är mycket tveksamt om storstjärnan får spela från start efter två fina MFF-prestationer.

– Det handlar om tajming för att han inte spelat på ett tag, säger tränare Magnus Pehrsson.

När Malmö FF på onsdagen tränade på plan 7, just söder om Swedbank stadion, så körde Jo Inge Berget för fullt för första gången sedan innan landskampsuppehållet veckan innan allsvenskan.

Och norrmannen själv var nöjd.

– Det kändes bra. Jag är redo för spel på måndag, säger Berget.

Motståndet på måndag är försäsongens storvärvande Djurgården som i söndags slog Elfsborg med 3–0. Vid lunchtid på onsdagen var cirka 18 000 biljetter sålda och med fem dagar kvar till avspark kan Swedbank stadion på måndag vara utsåld för första gången i år.

Frågan är dock om MFF-publiken får se en av lagets absolut bästa spelare de senaste åren från start.

– Nu går vi in i åtta dagar med tre matcher och det känns väldigt bra att vi kan använda truppen på ett ännu djupare sätt än vi behövt eller gjort tidigare, säger Magnus Pehrsson.

Succé utan Berget

Inför hemmamatchen mot Sundsvall gick Malmö FF över till att mestadels spela trebackslinje, samtidigt som man placerade Erdal Rakip i en mittfältsposition som startade till höger men ännu mer agerade centralt.

Stora delar av det spelsättet applicerades även i 3–0-segern borta mot Halmstad där MFF.

På de positioner där Jo Inge Berget mest spelat, vänstermittfältare och anfallare, har Yoshimar Yotún och Pawel Cibicki gjort succé.

- Fysisk kommer man aldrig behövas fundera på honom (Berget), han är den som springer mest och är uthållig. Det handlar om tajming för att han inte spelat på ett tag, men enda sättet där är att träna bra och att spela matcher, säger Magnus Pehrsson.

Insatser väger tungt

Vad betyder det för Bergets vara eller inte vara i startelvan att de som har spelat de senaste två matcherna har gjort det bra?

– Det är klart att det ligger med där också. Efter Sundsvalls-matchen så var ju valet just det. Det var en väldigt fin prestation och vi ville inte förändra det. Det är klart, det är långt kvar till matchen mot Djurgården, men den tanken ligger ju fortfarande nära till hands. Vi har gjort två, tycker vi, väldigt bra prestationer och det är de som varit på plan som ändå ligger först till hands, säger Magnus Pehrsson som ändå inte vill lägga allt för öppna kort på bordet.

– Sedan vi kanske ändå gör en förändring för att vi tycker att det passar bättre. men gör man det bra ska man ju också ha stora möjligheter att fortsätta spela, tycker jag.

Matchen mot Djurgården spelas på måndag 19.00.

Läs mer: "Därför går det inte att peta Cibicki för Berget" 

Relaterade ämnen
Mattias Larsson
Mattias Larsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag