Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bekräftat: Stjärnan lämnar nu Malmö FF

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Det var väntat

Och nu är det officiellt.

Jo Inge Berget lämnar Malmö FF, skriver klubben på sin hemsida.

– Han har varit starkt bidragande till våra framgångar i både Allsvenskan och Europa, säger sportchefen Daniel Andersson.

Kvällsposten berättade redan i oktober att Jo Inge Berget skulle lämna Malmö FF efter säsongen 2017. 

På nyårsdagen blev det hela officiellt.

Norrmannen har tillbringat tre år i Malmö FF och har under sin tid i klubben skördat stora framgångar. 

Berget som anlände från Cardiff City FC inför säsongen 2015 har bland annat varit med och skjutit hem två SM-guld till Malmö FF. Han gjorde också två mål i playoff-matchen till Champions League mot Celtic – mål som så småningom skulle visa sig ge MFF en plats i gruppspelet.

Jo Inge Berget vann interna skytteligan

Sammanlagt spelade Jo Inge Berget 77 allsvenska matcher, och gjorde 25 mål. Han vann den interna skytteligan när MFF bärgade SM-guldet 2017.

– Han har varit starkt bidragande till våra framgångar i både Allsvenskan och Europa. Det man kommer att minnas starkast är hans enorma arbetsinsats och vilja ute på plan. Han är en spelare som visat rätt inställning i alla lägen.

Berget tackar i pressmeddelandet för sin tid i klubben.

– Det har varit tre fantastiska år. Både för min egen del och för Malmö FF som klubb. Ett Champions League gruppspel och 2 SM-guld får väl vara godkänt på tre år.

– Det är många som förtjänar beröm och många som jag vill tacka. Till alla som jobbar i MFF, alla lagkamrater och goda vänner jag har fått, tre bra tränare och inte minst supportrarna. Tusen tack för den här gången!