Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bekräftat: Stjärnan lämnar nu Malmö FF

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Det var väntat

Och nu är det officiellt.

Jo Inge Berget lämnar Malmö FF, skriver klubben på sin hemsida.

– Han har varit starkt bidragande till våra framgångar i både Allsvenskan och Europa, säger sportchefen Daniel Andersson.

Kvällsposten berättade redan i oktober att Jo Inge Berget skulle lämna Malmö FF efter säsongen 2017. 

På nyårsdagen blev det hela officiellt.

Norrmannen har tillbringat tre år i Malmö FF och har under sin tid i klubben skördat stora framgångar. 

Berget som anlände från Cardiff City FC inför säsongen 2015 har bland annat varit med och skjutit hem två SM-guld till Malmö FF. Han gjorde också två mål i playoff-matchen till Champions League mot Celtic – mål som så småningom skulle visa sig ge MFF en plats i gruppspelet.

Jo Inge Berget vann interna skytteligan

Sammanlagt spelade Jo Inge Berget 77 allsvenska matcher, och gjorde 25 mål. Han vann den interna skytteligan när MFF bärgade SM-guldet 2017.

– Han har varit starkt bidragande till våra framgångar i både Allsvenskan och Europa. Det man kommer att minnas starkast är hans enorma arbetsinsats och vilja ute på plan. Han är en spelare som visat rätt inställning i alla lägen.

Berget tackar i pressmeddelandet för sin tid i klubben.

– Det har varit tre fantastiska år. Både för min egen del och för Malmö FF som klubb. Ett Champions League gruppspel och 2 SM-guld får väl vara godkänt på tre år.

– Det är många som förtjänar beröm och många som jag vill tacka. Till alla som jobbar i MFF, alla lagkamrater och goda vänner jag har fått, tre bra tränare och inte minst supportrarna. Tusen tack för den här gången!