Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bekräftat: han blir näste man att lämna HIF

Foto: PETTER ARVIDSON

Johan Mårtensson lämnar Helsingborgs IF.

I dag presenterades han av Örebro SK.

Samtidigt väntas fler spelare lämna HIF – en av dem är Jordan Larsson.

– Han har tillåtelse att prata med andra och gör också det, säger Per-Ola Ljung till HD.

Efter att Helsingborgs IF åkt ur allsvenskan behöver klubben anpassa sig till en ny ekonomisk kostym. Sedan tidigare har Jesper Björkman, Lalawélé Atakora, Matthew Rusike och Tomer Chencinski meddelat att de lämnar klubben.

Näste man ut blir Johan Mårtensson.

– Jag vill tacka alla spelare, ledare, supportrar och folk som jobbat runt omkring klubben för de här åren. Jag har träffat på många härliga människor. Denna säsong blev inte som någon av oss hade tänkt sig och det känns oerhört tråkigt. Jag önskar klubben stort lycka till i framtiden, säger Johan Mårtensson i ett pressmeddelande.

Mårtensson spelade totalt 62 matcher för Helsingborgs IF.

Skrivit på för tre år

Örebro SK köper loss den 27-årige mittfältaren vars kontrakt med HIF sträckte sig fram till sommaren 2017. Han återförenas därmed med tränaren Alexander Axén som han tidigare arbetat tillsammans med i Gais och har skrivit på för tre säsonger.

– Jag är väldigt stolt och glad över den möjlighet som Örebro har gett mig här. Det kändes bra att jobba med Alexander i Gais och vi vet var vi har varandra. Dessutom har jag inte särskilt långt hem till Skövde där jag kommer ifrån, vilket också känns skönt, säger han till Nerikes Allehanda.

HIF räknar bort Jordan Larsson

Per-Ola Ljung berättade så sent som i går för Kvällsposten att man har gett några spelare tillåtelse att prata med andra klubbar. Det ryktas intensivt om Mikael Dahlbergs och Jordan Larssons framtid i klubben. I går uppgavs den senare ha besökt holländska NEC Nijmegen.

HIF drar igång försäsongen nästa vecka och räknar inte med att Jordan Larsson finns på plats.

– Det är osäkert kring det och han har tillåtelse att prata med andra och gör också det, säger Ljung till HD.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!