Klockan 10.45 i dag är MFF-spelaren i träning för första gången på fyra månader. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Klockan 10.45 i dag är MFF-spelaren i träning för första gången på fyra månader. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Malmö FF bekräftar: Häver avstängningen

Publicerad

Som Kvällsposten kunde avslöja redan på onsdagen häver Malmö FF nu avstängningen för den sexbrottsmisstänkte spelaren.

Klockan 10.45 i dag är spelaren i träning för första gången på fyra månader.

"Malmö FF ser fortfarande mycket allvarligt på de anklagelser som framförs", skriver klubben på sin hemsida

Det var i månadsskiftet september och oktober som en spelare i Malmö FF greps misstänkt för våldtäkt mot barn.

Brottsrubriceringen ändrades efter häktningsförhandling till sexuellt utnyttjande av barn.

Malmö FF stängde samtidigt av spelaren från alla fotboll med Malmö FF.LÄS MER: Hur kommer MFF agera med spelaren nu?

"Ska ses som oskyldiga"

Redan i går kunde Kvällsposten avslöja att den avstängningen nu hävs.

Vid niotiden på torsdagen bekräftade Malmö FF uppgifterna i ett medlemsutskick och via sin hemsida.

"I ett rättssamhälle ska människor ses som oskyldiga till dess att de dömts. Enligt svensk praxis ska en anställd inte på obestämd tid stängas av från sitt arbete enbart på grundval av misstanke. Därför hävs spelarens avstängning i avvaktan på den rättsliga processen", skriver klubben. 

LÄS MER: MFF:s trupp – luckor och lapptäcken 

Kommer vara med fullt ut

Enligt vad Kvällsposten erfar kommer spelaren från och med nu och så länge förundersökningen pågår att vara med fullt ut i träning och uttagbar för tränaren Magnus Pehrsson när träningsmatchandet börjar.

På grund av att spelaren inte tränat med laget sedan i slutet av september kommer han, enligt vad Kvällsposten erfar, i praktiken dock inte att vara aktuell för spel på ett bra tag.

 

LÄS MER: Malmö FF:s krismöte med den avstängde stjärnan

Ny bevisning

Kvällsposten kunde under onsdagen berätta att spelarens advokat den senaste tiden lagt fram ny bevisning och begärt att den ska ingå i förundersökningen.

– Vi har begärt att åklagaren ska komplettera förundersökningen, och menar att min klients version stärks genom denna nya bevisning. Hans inställning är som tidigare att han nekar till brott, sa den avstängde MFF-spelarens försvarsadvokat Mikael Sundman då.

Han ville inte gå in på vad det är för slags uppgifter men syftet är uppenbart – att spelaren och hans advokat menar att det ska leda till att spelaren frias och att brottsmisstankarna avskrivs.

Relaterade ämnen
Mattias Larsson
Mattias Larsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag